Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 9 má najlepší displej všetkých čias

Samsung Galaxy Note 9 má najlepší displej všetkých čias

0

Experti z renomovanej spoločnosti DisplayMate vyhodnotili kvalitu zobrazovacieho panela zariadenia Samsung Galaxy Note 9 a dospeli k jednoznačnému záveru. Horúca novinka má najlepší displej spomedzi všetkých smartfónov. A nielen to.

DisplayMate sa zaoberá optimalizáciou, kalibráciou, testovaním a porovnávaním všetkých typov obrazoviek na úrovni priemyselných štandardov. V špecializovaných laboratóriách skúmajú vlastnosti obrazoviek smartfónov, televízorov, monitorov či napr. projektorov.

DisplayMate je v segmente obrazoviek niečo ako DxOMark na poli fotografie. Obe spoločnosti zároveň pomáhajú špičkovým výrobcom s vývojom a výrobou a poskytujú konzultačné služby.

Odborníci zistili, že displej smartfónu Samsung Galaxy Note 9 má o 27 percent vyšší jas a o 32 percent lepší kontrast ako predošlá generácia (Note 8). Novinka tak preberá štafetu od modelu Galaxy S9, ktorý ju predtým prebral kalifornskému Apple iPhone X. Dva mesiace pred ním sa titulu najlepšej obrazovky tešil Galaxy Note 8.

Experti, samozrejme, pripravili obsiahly výstup z testovania 6,4-palcovej AMOLED obrazovky s rozlíšením 2960 x 1440 pixelov. Spomínajú napríklad prekonanie rekordu v absolútnej presnosti farieb a hovoria, že displej je na nerozoznanie od perfektného. Experti tvrdia, že presnosť farieb je takmer určite lepšia v porovnaní s vaším televízorom, monitorom, notebookom či smartfónom, ktorý aktuálne používate.

Ďalej vyzdvihli HDR technológiu, senzory okolitého svetla na prednej aj zadnej strane, prispôsobený automatický jas alebo nočný režim s extra nízkou hodnotou jasu. Samsung Galaxy Note 9 je už pár dní u nás a ak vás niečo zaujíma, pokojne sa opýtajte.