Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 9 Potlesk pre Samsung: Batéria v Galaxy Note 9 vydrží podstatne dlhšie!

Potlesk pre Samsung: Batéria v Galaxy Note 9 vydrží podstatne dlhšie!

5

Jedna z najzaujímavejších a zároveň najdôležitejších funkcií nového Galaxy Note 9 je jeho väčšia batéria. Samsung ho totiž namiesto 3 300 mAh kúsku v Note 8 vybavil až 4 000 mAh kapacitou. Tvrdil pritom, že väčšia batéria hravo dokáže vydržať aj celý deň náročnej prevádzky.

Na toto tvrdenie sa rozhodli pozrieť redaktori PhoneArena, ktorí telefón otestovali algoritmom pre záťaž batérie. Výsledky sú to skutočne zaujímavé. Hlavným bodom výsledkov je fakt, že Note 9 obstál na výbornú. Samsung skutočne dodržal to, čo sľúbil.

Test prebiehal nasadením algoritmu, ktorý má simulovať každodenné používanie smartfónu. To znamená, že sa na telefóne púšťali videá, načítavali stránky a podobne. Galaxy Note 9 v teste obstál na výbornú. Minuloročný Note 8 sa mu podarilo predbehnúť o 1 hodinu a 6 minút. Tohtoročný Galaxy S9+ zas o celých 51 minút. Väčšia kapacita tak určite má zmysel a výdrž skutočne pocítite.

Samsung Galaxy Note 9 na jedno nabitie vydrží takmer 9 hodín nepretržitého používania.

Druhou časťou testu bol test rýchlosti nabíjania. Predsa len, nabiť 4 000 mAh batériu nie je to isté, ako nabiť o 700 mAh menší kúsok.

Note 9 sa z 0 % na 100 % dokáže nabiť za veľmi slušnú 1 hodinu a 49 minút. Čas bol nameraný pri použití priloženej USB C nabíjačky.

Nabitie batérie z 0 % na 100 % trvá 1 hodinu a 49 minút.

Čo hovoríte na výsledky? Samsung spravil slušný pokrok, že? Len tak ďalej!