Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 a S9+ v apríli iPhonom nedali šancu. Boli najpredávanejšie

Samsung Galaxy S9 a S9+ v apríli iPhonom nedali šancu. Boli najpredávanejšie

0

Po tom ako iPhone X od Apple obsadil miesto najpredávanejšieho zariadenia na trhu počas prvých troch mesiacov tohto roka na scénu prichádza duo Galaxy S9 a S9+ od Samsungu. V apríli sa totiž dvojici podarilo obsadiť prvé dve priečky predajnosti. Informovala o tom spoločnosť Counterpoint Research.

Vlajková loď Apple tak bola donútená klesnúť až na tretie miesto. Zaujímavé je, že medzi zákazníkmi sú populárne obe verzie novinky od Samsungu zhruba rovnako. Každému z modelov sa podarilo zabrať 2,6 % podielu na trhu, spolu tak majú nekompromisných 5,2 %. Predajné čísla ťahajú nahor hlavne predaje v Ázii, USA a Kanade. O tom, že Samsung robí nesmierne obľúbené smartfóny svedčí aj fakt, že sa v TOP 10 stále nachádza aj model Galaxy S8.

Foto: Counterpoint Research

Na treťom, štvrtom a piatom mieste sa umiestnili modely iPhone X, iPhone 8 Plus a iPhone 8. Prvé dva modely dosiahli podiel na trhu vo výške 2,3 %, tretie spomenuté zariadenie zas 2,2 %. Ide o veľmi slušné čísla, za ktoré sa Apple nemusí hanbiť.

[irp posts=“24043″ ]

Je pekné vidieť, že na tak dôležitý zoznam sa prepracoval aj Xiaomi s jeho modelmi Xiaomi Redmi 5A a Redmi 5 Plus. Čínskemu výrobcovi sa tak v rebríčku TOP 10 najpredávanejších smartfónov podarilo obsadiť celkom 2 priečky.

Zaujímavé však je, že ani na jednom z miest sa neobjavil smartfón od Huawei. Pritom vieme, že nové vlajkové lode radu P20 sa predávajú podstatne lepšie, než ich minulá generácia. Na teraz nám neostáva nič iné len si počkať na oficiálne čísla za minulý mesiac.