Úvod OnePlus OnePlus 6 Aj OnePlus 6 má mať výrez v displeji. Snapdragon 845 nesmie chýbať

Aj OnePlus 6 má mať výrez v displeji. Snapdragon 845 nesmie chýbať

6
OnePlus 6
© Pocket-lint

Tento rok si priemyselní dizajnéri smartfónov veľa nezarobia. Niektorí výrobcovia Android smartfónov sa rozhodli jednoducho okopírovať nevzhľadný výrez v displeji, s ktorým ako prvý vyrukoval iPhone X

Dizajn je vec subjektívna a ak sa vám výrez v obrazovke páči, páčiť sa vám bude aj nový OnePlus 6. K detailom o zariadení sa dostal web AndroidCentral vďaka osobe blízkej výrobcovi.

Predmetom informovania bola prioritne snímka obrazovky testovania AnTuTu, ktorá zobrazovala vysoké skóre dokazujúce použitie procesorovej sady Snapdragon 845. Podobne vysoké skóre sme už videli, a to pri podobne očakávanom zariadení Xiaomi Mi Mix 2S.

OnePlus 6
Benchmark pre OnePlus 6 s kódovým označením A6000 © AndroidCentral

Použitie najvýkonnejšej procesorovej sady sa po skúsenostiach s predošlými generáciami dalo celkom spoľahlivo očakávať. Oveľa zaujímavejšia je preto informácia o dizajne. OnePlus 6 bude mať výrez v displeji. Samotný displej ale zapôsobí s ešte užším pomerom strán 19:9.

Dokonca sa hovorí o prekrytí zadnej strany prémiovým sklom, ktoré OnePlus naposledy použil pri smartfóne OnePlus X. OnePlus 6 sa tak v podstate priblíži k vlajkovým lodiam ostatných výrobcov, čo je možno škoda.

Určite bude novinka cenovo príťažlivá, aj keď určite drahšia ako súčasný model OnePlus 5T. OnePlus 5 bol predstavený koncom júna minulého roka. Prvé neoficiálne informácie sa začali objavovať asi mesiac – mesiac a pol pred oficiálnym predstavením.

Je možné, že generáciu OnePlus 6 spoznáme tento rok o niečo skôr.