Úvod Výrobcovia Google Google zrejme zmení značku: Android Wear nahradí Wear OS

Google zrejme zmení značku: Android Wear nahradí Wear OS

0
Huawei Watch
Huawei Watch prvej generácie

Vyzerá to, že spoločnosť Google premenuje ďalší zo svojich softvérových produktov. Platobná služba Android Pay sa len nedávno premenovala na Google Pay a vzápätí dorazila aj do našich končín.

Google bude zrejme v zmene značiek pokračovať a najbližšie sa dotkne operačného systému pre inteligentné hodinky Android Wear.

Jeden z prispievateľov komunitného fóra Reddit si zakúpil bližšie nešpecifikovaný model inteligentných hodiniek a všimol si zaujímavú vec. Počas párovania so smartfónom jeho pozornosti neuniklo upozornenie s novým logom a pomenovaním Wear OS.

android wear
FOTO: H3x0n/Reddit

Vzhľadom na reálnu skúsenosť bežného užívateľa sa dá predpokladať, že je rebranding hotovou vecou. Oficiálne oznámenie by mohlo teoreticky zaznieť počas vývojárskej konferencie Google I/O, ktorá sa koná začiatkom mája.

android wear
FOTO: AndroidPolice

Premenovanie má logické základy. Inteligentné hodinky s Android Wear je možné spojiť aj so smartfónmi Apple iPhone s iOS, nielen s inteligentnými zariadeniami s OS Android. Skôr ako nový názov nás zaujímajú nové funkcie, ktoré by mohol Google na spomínanej konferencii predstaviť tiež.

Zatiaľ je priamej pozornosti iba Android 9.0 P, ktorý má tento rok prejsť citeľnejšími inováciami. Rysujú sa nové funkcie, prísnejšia ochrana súkromia a významnejšia zmena vzhľadu.

Snáď Google nesklame.