Úvod Xiaomi Xiaomi Redmi Note 5 Ako by mohol vyzerať očakávaný Xiaomi Redmi Note 5 s 5,99″ displejom?

Ako by mohol vyzerať očakávaný Xiaomi Redmi Note 5 s 5,99″ displejom?

0
redmi note 5
© targetyoutube.com

Čínske Xiaomi zatiaľ nepredstavilo medzigeneračnú náhradu za svoj nesmierne populárny model Redmi Note 4, čo sa môže v blízkej dobe zmeniť. Certifikácia 3C odobrila zariadenia s kódovými označeniami MET7S a MEE7S, ktoré sa už skôr objavili vo výpise organizácie TENAA.

Vďaka certifikáciám sme získali pohľad na základnú charakteristiku zariadení, ako aj na ich vzhľad. Na základné dostupných informácií už stihlo vzniknúť koncepčné video a niekoľko (mierne prehnaných) renderov.

Tie sú stále hrubo neoficiálne, no ak by sa aspoň z časti potvrdili, Xiaomi Redmi Note 5 bude vyzerať fantasticky. Na prvý pohľad možno pripomína takú lacnejšiu verziu modelu Huawei Mate 10 Pro.

Redmi Note 5
© targetyoutube.com
 Redmi Note 5
© targetyoutube.com

Parametre

  • Displej: IPS LCD s uhlopriečkou 5,99″, pomerom 18:9 a FHD+ rozlíšením
  • Čipset: Snapdragon 636 s GPU Adreno 509
  • Pamäte: 3/4 GB RAM, 32/64 GB ROM (microSD do 256 GB)
  • Systém: OS Android Oreo s MIUI 9
  • Foto: 16 Mpx + 5 Mpx primárne duálne prevedenie, 8 Mpx selfie kamera s 1080p videom
  • Batéria: 4100 mAh s nabíjaním Quick Charge 4.0
  • Ďalšie: Celokovové telo, snímač odtlačkov na zadnej strane, dual SIM a 3,5 MM audio jack

Bežná verzia Xiaomi Redmi Note 5 má byť vybavená samostatným zadným fotoaparátom. Až verzia Plus by mala mať duálny fotoaparát, čo vidíme aj na renderoch. Novinky budú naďalej kraľovať v triede smartfónov s atraktívnym pomerom výbavy voči cene.

Xiaomi-Redmi-Note-5
© targetyoutube.com

Na trh by sa mohli dostať niekedy medzi marcom a aprílom, a ich cena bude štartovať na približných 190-tich eurách. Okrem čiernej a šedej verzie uvidíme aj modrú povrchovú úpravu.

Xiaomi Redmi Note 5 by mohol byť predstavený v rámci podujatia Mobile World Congress 2018, ktoré sa koná koncom februára. Na podujatí sa mala pôvodne objaviť vlajková loď Xiaomi Mi7, čo sa nakoniec nepotvrdilo. Tú spoznáme neskôr.

Dostupný, dobre vyzerajúci a obstojne vybavený model Redmi Note 5 / Note 5 Plus by bol dobrou ochutnávkou pred vlajkovými novinkami výrobcu.