Samsung dnes v Barcelone počas MWC 2018 oficiálne predstavil svoje dve najnovšie vlajkové lode. Samsung Galaxy S9 aj S9+ sú tým najlepším a najnovším, čo spoločnosť vyrába.

My sme sa na obe novinky boli pozrieť ešte pár dní vopred v Londýne, vďaka čomu vám môžeme priniesť presný popis a rozpis toho, čo prinášajú. Jedno je však jasné, ide o spojenie toho najlepšieho, čo Samsung momentálne dokáže.

Sú to zariadenia, ktoré prešli úpravami a vylepšeniami, vďaka čomu sú opäť na vyššej úrovni než ich minuloroční predchodcovia. Čo všetko ponúkajú? Poďme na to poporiadku, rozdelím to podľa toho, čo je nové a čo je rovnaké alebo veľmi podobné.

samsung galaxy s9

Galaxy S9 a S9+: Podobné veci s Galaxy S8

Základom každého smartfónu by mal byť kvalitný displej. Pri Galaxy S9 a S9+ sa môžeš spoľahnúť na Super AMOLED displej s rovnakými uhlopriečkami a rozlíšeniami ako pri Galaxy S8. Hovoríme teda o displejoch veľkých 5,8 a 6,2 palca a o rozlíšení 2 940 x 1 440 pixelov.

samsung galaxy s9

Je to síce rovnaká záležitosť, ako minulý rok, to však nutne neznamená, že to je zle. Samsung je výrobca najlepších displejov na trhu a to Galaxy S9 aj S9+ ponúkajú.
Samsung Galaxy S9 a S9+ teda ponúkajú približne rovnaký dizajn, veľkosť aj displej ako ich predchodcovia, je tu ale množstvo noviniek, ktoré z nich robia podstatne vyspelejšie zariadenia.

Galaxy S9 a S9+: Čo je nové

Hlavným rozdielom medzi oboma generáciami je jednoznačne fotoaparát. Samsung tento rok s príchodom nového senzoru disponujúcim objektívom s clonou f/1.5, ktorý navyše dokáže meniť svetelnosť poriadne ukazuje svaly.

Pri prezentácii Samsung jasne zdôraznil, že ich cieľom je vytvoriť fotoaparát, ktorý nebude fotiť pekne len cez deň, ale aj v noci. Vízia výrobcu je, že vo vrecku budeme nosiť akýsi ultimátny nástroj, ktorý bude schopný pracovať kedykoľvek budete chcieť a navyše bude fungovať fantasticky.

samsung galaxy s9

Pri krátkom čase, ktorý som so zariadeniami strávil, bolo zjavné, že fotoaparát s clonou f/1.5 je niečo, čo tu ešte nebolo. Len pre príklad, oproti Galaxy S8 dokáže S9-tka na senzor prepustiť až o 28 % viac svetla, čo sa odzrkadlí hlavne pri nočných záberoch.

To ale nie je všetko, S9 a S9+ disponujú novou technológiou pre potláčanie digitálneho šumu. Snímač Super Speed Dual Pixel so špeciálnym výpočtovým výkonom a vstavanou operačnou pamäťou dokáže skombinovať až 12 snímok do jednej fotografie a zaistiť tak najvyššiu možnú kvalitu obrazu. Samotný fotoaparát ponúka nasledujúce funkcie:

Galaxy S9 a S9+: Fotoaparát

Snímanie superspomalených záberov: Dodajte bežným okamihom výpravnosť pomocou dynamického nahrávania spomalených záberov, ktoré umožňuje zachytiť až 960 snímok za sekundu. Smartfóny S9 a S9+ rovnako ponúkajú inteligentnú funkciu automatickej detekcie pohybu, ktorá rozpozná pohyb na snímke a automaticky spustí nahrávanie – užívateľom tak stačí len správne nastaviť kompozíciu.

samsung galaxy S9

Po zhotovení superspomalených záberov si môžu užívatelia zvoliť hudbu na pozadí z 35 rôznych možností alebo k videu priradiť melódiu zo zoznamu obľúbených skladieb. Jednoduchým poklopaním môžu užívatelia taktiež vytvárať, upravovať a zdieľať súbory vo formáte GIF a využiť pri tom tri hravé režimy slučky pre opakované prehrávanie záznamu.

samsung galaxy s9

Fotoaparát pre zlé svetelné podmienky: Tajomstvom každej kvalitnej fotografie je správne svetlo. Snímky sa však často robia za podpriemerných svetelných podmienok a väčšina smartfónov je vybavená pevnou clonou, ktorá sa nedokáže prispôsobiť málo či príliš svetlému prostrediu. Výsledné snímky sú preto zrnité alebo vyblednuté.

Rovnako ako sa dúhovka v ľudskom oku rozťahuje a zmršťuje, tak aj variabilná clona spoločnosti Samsung (F1.5 – F2.4) automaticky vpúšťa v tmavom prostredí viac svetla a za jasných podmienok menej svetla, a vytvára tak ostré a jasné snímky.

Animované emoji: Spoločnosť Samsung umožňuje užívateľom vytvárať emoji, ktoré budú vyzerať, znieť a chovať sa rovnako ako oni. Funkcia emotikonov využívajúcich rozšírenú realitu (AR Emoji) využíva algoritmus strojového učenia sa na základe dát, ktorý analyzuje dvojrozmerný obraz užívateľa, zmapuje viac než 100 tvárových rysov a následne vytvorí trojrozmerný model.

samsung galaxy s9

Ten vie vyjadrovať a napodobňovať výrazy, ako napr. mrkanie alebo kývanie, čím umožňuje skutočnú personalizáciu. S funkciou Animované emoji môžete zdieľať svoje skutočné pocity nielen prostredníctvom videa, ale aj celého radu nálepiek v štandardnom formáte animovaných obrazových súborov (AGIF), užívatelia tak môžu svoje emotikony zdieľať na väčšine platforiem pre instant messaging prevádzkovaných tretími stranami.

Bixby: Inteligentná platforma spoločnosti Samsung integrovaná do fotoaparátu poskytuje prostredníctvom rozšírenej reality a technológií hlbokého učenia sa užitočné informácie o okolí užívateľa. Pomocou detekcie a rozpoznávania objektov v reálnom čase platforma Bixby okamžite dodáva informácie priamo do obrazu, na ktorý fotoaparát mieri.

samsung Galaxy S9

Užívatelia si tak môžu pomocou okamžitého prekladu nechať v reálnom čase preložiť cudzojazyčné texty alebo prepočítať cenu v cudzej mene, dozvedieť sa informácie o svojom okolí, zakúpiť si produkty, ktoré vidia pred sebou, alebo si po celý deň počítať kalorický príjem.

Nový je aj zážitok z počúvania hudby. Galaxy S9 a S9+ ponúkajú stereofónne reproduktory vyladené od dcérskej spoločnosti Samsungu, AKG. Tam sa však Samsung nezastavil, reproduktory vyladil aj technológiou Dolby Atmos.

Galaxy S9 a S9+: Online

Ako prvé smartfóny, ktoré podporujú novú aplikáciu SmartThings, sú Galaxy S9 a S9+ centrálnym zariadením pre správu každého aspektu online životného štýlu, či už doma, v kancelárii alebo na cestách. Aplikácia SmartThings bude mať premiéru v smartfónoch S9 a S9+ a bude sa pripájať k iným zariadeniam spoločnosti Samsung i ďalších výrobcov.

Ľuďom, ktorí sú neustále v pohybe, uľahčí mobilný životný štýl ďalšia generácia dokovacej stanice Samsung, ktorá umožňuje používať smartfón v kombinácii s veľkou štandardnou obrazovkou.

samsung galaxy S9

Vďaka novému dokovaciemu systému Dex Pad môžu užívatelia jednoducho pripojiť Galaxy S9 a S9+ k väčšiemu monitoru, klávesnici a myši, a rozšíriť tak mobilný zážitok o možnosť užívateľsky prívetivejšej úpravy dokumentov alebo dokonca hranie hier na plnohodnotnej obrazovke.

samsung galaxy S9

Užívatelia môžu taktiež Galaxy S9 a S9+ prostredníctvom stanice Dex Pad premeniť na dotykovú klávesnicu a touchpad. Dokovací systém Dex Pad bude na Slovensku dostupný v priebehu apríla za odporúčanú maloobchodnú cenu 99 Eur.

Galaxy S9 a S9+: Cena a dostupnosť

Na Slovensku budú Samsung Galaxy S9 a S9+ k dispozícii v dvoch verziách, 64 GB (v predaji od 16. marca 2018) a 256 GB (v predaji od 23. marca 2018).

Oba modely budú dostupné v troch verziách – Midnight Black, Coral Blue a úplne novej farbe Lilac Purple. Odporúčaná maloobchodná cena modelu Galaxy S9 bude 849 EUR (64 GB) a 949 EUR (256 GB) a modelu Galaxy S9+ 949 EUR (64 GB) a 1 049 EUR (256 GB).

samsung galaxy S9

Na Slovensku je možné si smartfóny Samsung Galaxy S9 a S9+ v 64 GB verzii predobjednať so špeciálnou ponukou dodania až o 7 dní skôr pred oficiálnym spustením predaja a navyše prostredníctvom stránky www.novysamsung.sk odpredať používaný telefón a k výkupnej cene získať bonus v výške 100 EUR. Viac informácií o predobjednávkach získate na www.novysamsung.sk.

Ďalšie informácie o smartfóne Galaxy S9 získate na internetových stránkach
samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy alebo samsung.com/galaxy.

VIDEO Galaxy S9: Prvý pohľad!

Galaxy S9 a S9+: Parametre

[table id=79 /]