Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 môže byť posledným smartfónom z radu Galaxy S

Samsung Galaxy S9 môže byť posledným smartfónom z radu Galaxy S

0
samsung galaxy S9

Samsung Galaxy S, Galaxy S2…Galaxy S9. Skočí Samsung do dvojciferných označení? Pravdepodobne nie, o čom sa už stihlo koniec koncov špekulovať. Samsung Galaxy S9 môže byť posledným modelom z radu Galaxy S.

Popri špekuláciách padne vhod oficiálnejšie slovo, a to priamo od riaditeľa kórejskej spoločnosti Samsung menom DJ Koh. V rozhovore pre ekonomický magazín The Investor v stručnosti pripustil, že k zmene môže dôjsť.

Značka Galaxy ale zostane zachovaná. Tá dlhodobo a jasne identifikuje produkty kórejského Samsungu a zabiť ju by asi nebol dobrý strategický ťah. S numerickým označením a písmenom S sa ale možno v tomto roku vidíme naposledy.

Samsung Galaxy S9
Šéf spoločnosti Samsung DJ Koh © REUTERS/Brendan McDermid

Subjektívne to vidíme ako dobrú voľbu. Rovnaký názov zariadení by mohol byť dopĺňaný napríklad rokom produkcie. Obyčajné Samsung Galaxy (X?) vyzerá a znie určite čistejšie. Modelové roky použila pri označeniach napríklad Nokia.

Máme tu smartfón Nokia 6 z januára roku 2017 a opäť Nokiu 6, ale z januára roku 2018, ktorá je samozrejme inovovaná.

Zmena pomenovania nie je potvrdená, no je veľmi pravdepodobné, že k nej dôjde. Uvidíme, čo Samsung v budúcom roku vymyslí. Tento rok má ešte nabité na Galaxy Note9.