Úvod Novinky Hry Nintendo privedie zábavné závody Mario Kart aj do smartfónov!

Nintendo privedie zábavné závody Mario Kart aj do smartfónov!

0
mario kart

Spoločnosť Nintendo prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámila, že vyvíja novú hru pre mobilné zariadenia s názvom Mario Kart Tour. Hra bude uvoľnená až na budúci rok, niekedy medzi marcom a aprílom.

Mario Kart ako séria veľmi zábavných závodných hier vznikla ešte v roku 1992. Odvtedy sa po celom svete predalo spolu asi 100 miliónov kópií. Najnovším, resp. posledným počinom je titul Mario Kart 8 Deluxe, ktorý si odbil premiéru na konzole Wii U.

Následne ho tvorca sprístupnil aj pre mobilnú konzolu Nintendo Switch, kde si ho zakúpilo viac ako 5 miliónov hráčov. Nintendo k informáciám zatiaľ nezverejnilo žiadny obrazový materiál, čiže nevieme, akým spôsobom bude hra poňatá.

nintendo switch
Joy-Con – ovládač z konzoly Nintendo Switch

Už len predstava online závodov v reálnom čase pre viacerých hráčov s charaktermi legendy menom Super Mario vyzerá lákavo.

Nintendo v roku 2015 ohlásilo, že pre mobilné zariadenia vydá celkovo päť hier. Nintendo ešte dlží mobilným hráčom hru Zelda, ktorá je stále dostupná iba na konzole Nintendo Switch (video TU). Rozšírenie na mobilné platformy spoločnosť oznámila v minulom roku.

Nintendo dobre vie, čo hráči chcú. Stačí si spomenúť na extrémne úspešnú hru Pokémon Go alebo na najnovší titul Animal Crossing, ktorý si za necelý mesiac existencie stiahlo cez 10 miliónov užívateľov.