Úvod Výrobcovia LG LG si patentoval vlastný displej bez rámikov. Namiesto výrezu má malý otvor

LG si patentoval vlastný displej bez rámikov. Namiesto výrezu má malý otvor

0
LG G7
Dizajnový koncept od autorov z DBS DESIGNING

Displej takmer cez celú prednú stranu už používa slušný počet smartfónov. Niektoré majú výrez v hornej časti displeja, iné veľmi štíhle horizontálne rámiky, ďalšie  nesymetrickú bradu, či zaoblené vnútorné rohy. 

Displeje takmer bez rámikov tú s nami ešte nejaký čas budú. Na úplne dokonalé obrazovky, ktoré skutočne obsadia 100 percent prednej plochy zariadenia, si jednoducho ešte musíme počkať.

Vývoj v tomto segmente síce napreduje rýchlo, ale nie okamžite. Vyzerá to, že svoje si v tejto kategórii povie aj divízia LG Mobile. Tá sa s vervou pustila do žiadanej OLED technológie, čo sme videli pri vlajkovej lodi LG V30.

Dokonca to vyzerá, že LG bude dodávať OLED displeje pre kalifornské Apple, ktoré ich použije v súčasnej, resp. v nadchádzajúcej generácii smartfónu iPhone X.

Holandský server GSM Info poukázal na čerstvú patentovú prihlášku divízie LG Display, súčasťou ktorej je tiež povinný nákres. LG má vlastnú predstavu o obrazovke takmer bez rámikov a vyzerá veľmi dobre.

displej
© kipris.or.k

Displej cez celú prednú stranu disponuje zaoblenými vnútornými rohmi a otvorom v strede hornej časti, kde sa zrejme bude, zatiaľ teoreticky, nachádzať mikrofón, senzory a poprípade aj oko prednej kamery.

Takéto riešenie pôsobí kultivovanejšie ako možno pre niekoho nevzhľadný výrez, ktorý sa postupne objavuje na zariadeniach rôznych výrobcov. Špekulácie okamžite hovoria o použití v nadchádzajúcom vrcholovom smartfóne LG, ktorý by sme mali uvidieť v júni.

Pri uzavretí dohody s Apple by mohol takýto displej poputovať do smartfónu iPhone. Samotná existencia patentovej prihlášky ale ešte neznamená, že LG komponent intenzívne vyvíja alebo má nebodaj funkčný prototyp.

Takýto displej s podpisom LG môžeme pokojne uvidieť o rok a možno vôbec. Aj Samsung si patentoval veľa zaujímavých vecí, no nie každá sa pretavila do komerčnej podoby. Aspoň nie hneď, respektíve nie za krátku dobu.