Kórejské LG síce na podujatí MWC 2018 nepredstaví nový vlajkový model, no s prázdnymi rukami nepricestovalo. Pre fanúšikov si výrobca pripravil vylepšenú verziu aktuálnej špičky v portfóliu s označením LG V30S ThinQ.

LG V30S ThinQ je hlavne o umelej inteligencii. Algoritmy dokážu rozpoznávať rôzne objekty a scény. Napríklad funkcia AI CAM počas fotografovania nastaví snímač tak, aby zhotovil čo najkrajšiu snímku na základe objektu, ktorý chcete zachytiť.

Sýtosť, ostrosť, kontrast, vyváženie bielej…všetko sa prispôsobí krajinke, detailu, zvieraťu, portrétu, západu slnka, mestským uliciam a vlastne akémukoľvek predmetu fotografovania. Užívateľovi tak stačí iba stlačiť spúšť a TOP fotka je na svete.

Samozrejme, v nastaveniach zostáva zachovaný manuálny režim snímania, ktorý ocenia pokročilejší užívatelia a nadšenci fotografie. Novinkou je taktiež špeciálny režim pre situácie so slabým okolitým svetlom.

LG V30S
© LG

Tento režim sa aktivuje automaticky a v podstate spojí štyri pixely do jedného, čím vykúzli citeľnejšie svetlejšiu snímku. Na druhej strane, fotografia bude mať nižšie celkové rozlíšenie. Fotka tak bude svetlejšia, ale aj menšia.

Funkcia QLens dokáže rozpoznať produkty a vyhľadá ich na Amazone alebo na sociálnej sieti Pinterest. Ak vás zaujme napríklad susedov pekný bicykel, namierite naň fotoaparát, ktorý zistí o aký typ ide a vyhľadá ponuky v najväčšom online obchode sveta.

Hardvér

LG V30S ThinQ je dôkazom, že dôležité inovácie nie sú iba o fyzických komponentoch. LG V30 je sám o sebe výkonným kusom zariadenia. LG V30S ThinQ ponúka takmer totožnú výbavu.

Bavíme sa teda o 6-palcovom OLED displeji, čipsete Snapdragon 835 alebo o 3300 mAh batérii s rýchlym nabíjaním. V LG ale pozdvihli kapacitu operačnej pamäte na 6 GB a to isté platí aj o väčšom 128 GB, alebo až 256 GB internom úložisku.

LG V30S
© LG

LG V30S ThinQ bude dostupný v marockej modrej a v platinovej šedej farbe. V domovskej krajine výrobcu sa tento model začne predávať dva týždne po ukončení podujatia Mobile World Congress 2018. Nasledovať by mala Amerika a ďalšie vybrané krajiny.

Cena aktualizovaného vlajkového modelu nie zatiaľ oficiálne známa. Skloňuje sa ale suma prevyšujúca 900 amerických dolárov. Ťažko povedať, či novinka dorazí aj na náš trh. Ak aj áno, po skúsenosti s klasickým LG V30 to môže trvať skutočne dlho. LG V30 sa na našom trhu objavil až o tri mesiace po oficiálnom predstavení.