Úvod Výrobcovia Huawei Huawei MateBook X Pro oficiálne: Luxusný a nadupaný ultrabook

Huawei MateBook X Pro oficiálne: Luxusný a nadupaný ultrabook

0
Huawei MateBook X Pro
© Huawei

Po vlajkovom tablete Huawei MediaPad M5 prinášame podrobné informácie aj novom a určite vysoko prémiovom ultrabooku s výkonom, ktorý neradno podceňovať. Huawei MateBook X Pro je už na pohľad nesmierne pôsobivý. 

Čínsky technologický líder predviedol svoje maximálne schopnosti v segmente tabletov, prenosných počítačov a vrcholom bude rad smartfónov Huawei P20, ktorý spoznáme na konci marca.

Richard Yu, generálny riaditeľ Huawei Consumer Business Group na margo aktuálne predstavených noviniek povedal: 

„Dnešní zákazníci chcú stále viac. Očakávajú technológie výkonné, ale aj prispôsobivé. Spoločnosť Huawei sa zaviazala plniť tieto očakávania, no navyše prichádza so zariadeniami, ktoré budú zážitkom a urobia z každodennej práce niečo nadštandardné a príjemné. Huawei MateBook X Pro a Huawei MediaPad M5 sa stavia do popredia novej generácie vysoko výkonných mobilných počítačových zariadení.“

Huawei MateBook X Pro

Ide o prvý notebook na svete s FullView displejom. 3K obrazovka s uhlopriečkou 13,9 palca a desaťbodovou dotykovou vrstvou prináša rozlíšenie 3000 x 2000 pixelov a pomer strán 3:2. Štýlový kovový dizajn bol vypracovaný pomocou diamantového brúsenia a špeciálnej povrchovej úpravy – pieskovania. Ultra tenké telo má hrúbku iba 14,6 mm a váhu 1,33 kg.

Huawei MateBook X Pro je vybavený ôsmou generáciou procesoru Intel Core i7/i5 a grafickou kartou NVIDIA GeForce MX150 s 2GB GDDR5. Ide tak o jeden z najvýkonnejších produktov na trhu medzi ľahkými notebookmi.

matebook x pro
© Huawei

Čo sa týka zvuku, zariadenie disponuje systémom Dolby Atmos Sound System a na mieru vyrobenými reproduktormi. Vysokokapacitná 57,4Wh batéria a energeticky úsporné spracovanie notebooku zabezpečí až 12 hodín nepretržitého prehrávania videa, 14 hodín bežnej práce alebo 15 hodín surfovania po internete.

Aby bol MateBook X Pro čo najintuitívnejší, Huawei doň zapracoval niekoľko inovatívnych technológií z vlastných špičkových smartfónov. Napríklad super rýchly snímač odtlačkov prstov integrovaný v tlačidle napájania, ktorý umožní prístup na plochu Windows za necelých osem sekúnd z vypnutého stavu či sedem sekúnd z hibernácie.

Kamera je decentne zapustená do klávesnice. Užívateľ ju musí pred používaním stlačením otvoriť, čo poskytuje úplne súkromie a bezpečnosť.

matebook x pro
© Huawei

Viacúčelový adaptér podporuje rýchle nabíjanie prostredníctvom USB-C, takže jediným adaptérom je možné nabiť viacero zariadení. Huawei Share vďaka vysokorýchlostnému protokolu umožňuje presúvať fotografie a súbory medzi PC a smartfónom bez problémov spojených s USB kompatibilitou. Rýchlosť prenosu cez Wi-Fi dosahuje až 20 Mbps, čo je zhruba stokrát rýchlejšie než v prípade Bluetooth.

Huawei MateBook X Pro bude dostupný v dvoch farebných variantoch: šedej (Space Gray) a striebornej (Mystic Silver). Dostupnosť jednotlivých modelov a farebných verzií na slovenskom trhu zatiaľ nie je stanovená.

Na hlavných zahraničných trhoch ako Nemecko či Taliansko cena produktu začína na sume 1499 EUR.

Huawei MateBook X Pro

https://www.youtube.com/watch?v=Y-ww51WFtpY