Spoločnosť Huawei, tretí najväčší výrobca smartfónov na svete, predstavila v rámci veľtrhu MWC v Barcelone notebook Huawei MateBook X Pro a rad tabletov Huawei MediaPad M5.

MateBook X Pro je prvý notebook na svete s Huawei FullView 3K displejom. Ide o jedno z najvýkonnejších zariadení na trhu medzi ľahkými notebookmi, ktoré je navyše vybavené Dolby Atmos audio systémom. MediaPad M5 má zas prvenstvo medzi tabletmi v 2.5D zakrivení displeja.

Nižšie nájdete podrobné informácie o tablete MediaPad M5. Ultrabook MateBook X Pro priblížime v samostatnej publikácii.

Huawei MediaPad M5

Renomovaný čínsky výrobca predstavuje prvý tablet na svete s 2.5D zakriveným displejom. Ako 8,4-palcová tak aj 10,8-palcová verzia majú elegantné celokovové telo s dizajnom antény v tvare U, ktoré je ergonomické a esteticky zaujímavé. Vylepšená 2K obrazovka s technológiou ClariVu 5.0 zobrazuje aj tie najjemnejšie detaily, zatiaľ čo sa inteligentné algoritmy starajú o ostrosť a jasnosť videí.

Huawei MediaPad M5
© Huawei

Tablet prichádza s dvoma reproduktormi pri 8,4-palcovej verzii a so štyrmi v prípade 10,8-palcovej verzii. V oboch prípadoch sú vyladené rešpektovanou značkou Harman Kardon, kým Huawei Histen prispieva k dokonalosti 3D zvuku. Súčasťou je aj podpora Hi-Res zvuku pri počúvaní cez slúchadlá.

Huawei MediaPad M5 je vybavený procesorom Kirin 960. Nadstavba užívateľského prostredia EMUI 8.0 zabezpečuje najlepší používateľský zážitok. Vysokokapacitnú batériu 5100 mAh pri 8,4-palcovom type a 7 500 mAh v prípade 10,8-palcového tabletu dopĺňa technológia Huawei QuickCharge.

Huawei MediaPad M5
© Huawei

Na 10,8-palcovej verzii bol Android optimalizovaný pre produktivitu s „Desktop View“ režimom. Ten vylepšuje možnosti navigácie pre aktivity, ktoré vyžadujú čo najvyššiu produktivitu. Ide napríklad o hlavný panel TaskBar a s ním spojený jednoduchý prístup k súborom pre zdieľanie alebo úpravu. Huawei MediaPad M5 tiež disponuje možnosťou pripojenia externej klávesnice pomocou tzv. „Pogo Pins“.

Pre 10,8-palcovú verziu tabletu je exkluzívne k dispozícii Huawei M Pen, dotykové pero s citlivosťou o 4096 úrovniach tlaku, ktoré umožňuje zachytenie všetkých užívateľom pozorovateľných detailov. Pre lepšie ovládanie tabletu disponuje pero tlačidlami, ktoré umožňujú napríklad zachytiť snímku obrazovky, mazať obrázky a mnoho ďalších činností.

Huawei MediaPad M5
© Huawei

Huawei MediaPad M5 bude dostupný na Slovensku v šedej farbe (Space Gray). Na našom trhu môžete očakávať nový tablet vo formáte 8,4-palca v prvej polovici apríla 2018 v odporúčanej cene 339 EUR (WiFi verzia) alebo 389 EUR (LTE verzia). Väčšia verzia s 10,8-palcovým displejom bude v predaji koncom apríla 2018 v uvádzacej cene 449 EUR.

Huawei MediaPad M5

https://www.youtube.com/watch?v=MGkncHse6Vg