Úvod Xiaomi Xiaomi Mi A1 Xiaomi opäť spúšťa aktualizáciu na Android 8.0 Oreo pre Mi A1. Toto...

Xiaomi opäť spúšťa aktualizáciu na Android 8.0 Oreo pre Mi A1. Toto všetko opravili!

1

S aktualizáciou modelu Mi A1 na najnovší Android 8.0 Oreo sa Xiaomi trošku poponáhľal. Hneď, ako si ľudia nainštalovali aktualizačný balíček sa začali sťažovať na rôzne chyby, ktoré patrili medzi tie vážnejšie. Medzi nimi ste mohli stretnúť výrazne zhoršenú výdrž batérie, zlý GPS signál, polofunkčný snímač odtlačkov prstov, padajúcu aplikáciu číselníka a oveľa viac.

Výrobca sa preto minulý týždeň rozhodol, že kým jeho tím nepríde na to, kde sa nastal problém, aktualizáciu dočasne stopne. Vyzerá to tak, že softvéroví inžinieri spoločnosti pracovali nadčasy, keďže aktualizácia je opäť vo svete, pričom opraviť sa malo podariť všetky chyby. Ak vlastníš Xiaomi A1, sťahuj.

Ak máš na telefóne nainštalovanú aj tú starú aktualizáciu, nič sa neboj, príde ti druhá. Bude mať len 90 MB a prepíše tie dôležité veci. Ak si ju nainštalovanú nemal, príde ti ozrutný, 1,12 GB balíček, takže sťahuj radšej až na Wi-Fi.

Aktualizácia môže mať veľkosť 89 MB alebo 1,12 GB.

Medzi veci, na ktoré sa Xiaomi zameral patria problémy so snímačom odtlačkov prstov, prílišnou spotrebou energie pri zapnutom pripojení Bluetooth, upozorneniami na pozadí, aplikáciou číselníka a zhoršenou kvalitou pri natáčaní videa a nahrávaní zvuku.

Xiaomi do aktualizácie rovno zahrnul aj januárovú bezpečnostnú aktualizáciu, ktorá zariadenie chráni pred tými najnovšími hrozbami.