Úvod Smartphony Dohady Koncept: Akoby mohla vyzerať Nokia 10 s piatimi fotoaparátmi?

Koncept: Akoby mohla vyzerať Nokia 10 s piatimi fotoaparátmi?

Nokia 10 s 5-timi fotoaparátmi? Prečo nie!

10
nokia 10
Nokia Lumia 1020 z roku 2013

Pred niekoľkými dňami sa na verejnosti objavili pomerne odvážne dohady, ktoré hovorili o novom vlajkovom smartfóne z produkcie konzorcia HMD Global. Nokia 10 má nadviazať na foto mobil Nokia Lumia 1020, ktorý vznikol ešte v roku 2013 pod vedením Microsoftu.

Nový smartfón má uzrieť svetlo sveta ešte v tomto roku. Zdroj z prostredia čínskeho dodávateľa komponentov Foxconn tvrdí, že nový model bude disponovať okrúhlym segmentom s fotoaparátmi po vzore 41 Mpx Nokie Lumia 1020.

Na tom by nebolo nič výnimočné. Konzorcium oprášilo aj Nokiu 3310, za čo zožalo patričný potlesk. Výnimočná je informácia o piatich fotoaparátoch, ktoré sa majú v kruhovom segmente nachádzať. Doplnia ich dva, alebo dvojitý LED blesk.

Nokia 10
© nokialatest.com

Takéto prevedenie by bolo v segmente inteligentných mobilných telefónov nevídané. Huawei má experimentovať s trojicou fotoaparátov, čo je celkom dobre predstaviteľné.

Odpoveď na to, ako by mohla zatiaľ neexistujúca Nokia 10 s piatimi fotoaparátmi vyzerať, ponúkajú dizajnéri, ktorí takéto prevedenie previedli do obrazovej podoby. Dizajn je samozrejme fiktívny a vychádza zo súčasného vzhľadu značky a z dohadov uvedených vyššie.

nokia 10
© nokialatest.com

Nokiu ako kráľovnú smartfónov zameraných na fotografiu si ale vieme predstaviť. Snáď sa niečoho aspoň podobného dočkáme.