Úvod Smartphony Dohady LG G7 tento rok pravdepodobne neuvidíme, výrobca má zmeniť stratégiu

LG G7 tento rok pravdepodobne neuvidíme, výrobca má zmeniť stratégiu

14
LG

Nie, LG neplánuje ukončiť vývoj a následnú produkciu nového vlajkového modelu. Podľa informácií ekonomického magazínu The Investor pripravuje kórejský výrobca takzvaný rebranding.

To znamená, že nová vlajková loď môže dostať úplné nové označenie. LG G7 sa zrejme konať nebude. Model G6 tak môže byť poslednou vlajkovou loďou z G línie zariadení kórejského LG.

Nová značka má výrobcovi pomôcť lepšie konkurovať spoločnostiam ako Samsung a Apple.

Jeden z predstaviteľov spoločnosti magazínu The Investor ozrejmil, že v tomto odvetví nie je rebranding ničím novým. Zároveň naznačil, že k rozhodnutiu zatiaľ nedošlo.

Tvorcovia z LG údajne uvažujú o úplne novom názve, alebo o označení dvojciferným číslom. Zrejme aj na margo v hierarchii najvyššie umiestneného modelu LG V30.

LG G
LG G6 bude zrejme posledným modelom z G línie smartfónov © LG

Ak sa pozrieme do minulosti, do roku 2012, na pultoch predajní vídame smartfón LG Optimus G. Predstavený bol v septembri toho roku. Výrobca následne vypustil pomenovanie Optimus a ponechal iba veľké G.

Nie sme si istí, či iba nové pomenovanie vlajkového smartfónu zvýši jeho konkurencieschopnosť na tesnom trhu so smartfónmi. Ak ale nové označenie výrobca spojí s náležitými inováciami a poprípade tiež upraveným dizajnom, šance na úspech stúpajú rapídnejšie.

Necháme sa ale prekvapiť. Viac detailov by sme sa mohli dozvedieť na podujatí Mobile World Congress, ktoré sa koná v priebehu februára v španielskej Barcelone.