Úvod Ostatné Drony DJI Mavic Air oficiálne: Skladný 4K dron, ktorý by v obci dostal...

DJI Mavic Air oficiálne: Skladný 4K dron, ktorý by v obci dostal pokutu za rýchlosť

0
DJI Mavic Air
© DJI

Renomovaný výrobca DJI dnes na podujatí v americkom meste New York predstavil nový dron s pomenovaním Mavic Air. Výrobca dron posadil medzi dvoch súkmeňovcov, lacnejší model Spark a drahší Mavic Pro.

DJI Mavic Air z obchod modelov zároveň prevzal kľúčové vlastnosti. Dron stojí 849 EUR a za tieto peniaze dostanete obstojné vlastnosti.

Dron je hybridom oboch v úvode spomínaných modelov aj po stránke dizajnu. Air v názve môže pokojne odkazovať na váhu alebo maximálnu dĺžku letu. Dron je totižto asi o 40 percent ľahší ako DJI Mavic Pro.

DJI Mavic Air
© DJI

Pohodlne ho zložíte do kompaktnej podoby, čo nahráva ľahšej a jednoduchšej preprave na miesto natáčania a lietania. Na jedno nabitie sa dron udrží vo vzduchu akceptovateľných 21 minút.

Výborné zábery z vtáčej perspektívy sľubuje 1/2,3-palcový optický CMOS senzor fyzicky stabilizovaný po troch osiach (gimbal), ktorý zvládne 4K video pri snímkovaní 24 a 30 FPS. Jedná sa o 12 Mpx senzor so svetelnosťou f/2.8 a pomerne širokouhlým 24 mm ohniskom objektívu.

dji mavic air
© DJI

Maximálna rýchlosť približne 68 kilometrov za hodinu musí stačiť každému. Dokonca budete môcť lietať aj vo veternom prostredí. Dron sa vyrovná s nárazmi vetra o rýchlosti 35 kilometrov za hodinu. Nová konštrukcia prijímačov zabezpečí ovládateľnosť vo vizuálne dohľadnej vzdialenosti štyroch kilometrov.

DJI Mavic Air má viac senzorov a vylepšený softvér, vďaka ktorým sa dokáže lepšie vyhýbať prekážkam a neočakávaným nástrahám počas letu (FlightAutonomy 2.0). Súčasťou aktualizovaného softvérového balíčka sú tiež nové režimy snímania, ktoré obsahujú panorámu alebo tzv. planétku.

DJI Mavic Air
© DJI

Výrobca ďalej zdokonalil ovládanie gestami a hovorí o lepšom spracovaní obrazových informácií z kamery dronu. Štýlovo budú pôsobiť slow-mo videá v rámci snímkovania 120 FPS a FHD 1080p rozlíšenia. DJI Mavic Pro nezabudol ani na HDR fotografie.

Zaznamenaný obsah sa uloží do základnej 8 GB internej pamäte, ktorú je samozrejme možné rozšíriť pomocou microSD kariet. Zábery dokážete presúvať aj vďaka USB C rozhraniu.

DJI Mavic Air
© DJI

Ak vás novinka zaujala, na oficiálnej stránke produktu sa nachádza niekoľko ukážkových záberov zhotovených dronom Mavic Air. Ako sme už uviedli, dron sa predáva za 849 EUR v základe v čiernom, bielom alebo červenom vyhotovení.

Fly More balík stojí 1049 EUR a nájdete v ňom okrem dronu aj rôzne užitočné príslušenstvo.

DJI Mavic Air