Úvod Zariadenia MicroSD s najvyššou kapacitou na svete bola prekonaná: Toto je nový rekordman

MicroSD s najvyššou kapacitou na svete bola prekonaná: Toto je nový rekordman

1
microSD

MicroSD karty predstavujú pohodlný, nenáročný a cenovo dostupný spôsob, ako rozšíriť kapacitu internej pamäte smartfónu. MicroSD karty pochopiteľne využívajú aj akčné kamery a mnoho ďalších zariadení.

Vzhľadom na rozšírenosť smartfónov sa pri týchto zariadeniach ale spomínajú najčastejšie. Britská spoločnosť Integral Memory uvedie vo februári na trh microSD kartu triedy 10 (UHS-I U1) s vôbec najvyššou kapacitou 512 GB.

Pamäťová karta poskytne prenosovú rýchlosť na úrovni 80 MB/s a výrobca na ňu dá 5-ročnú záručnú dobu. Podľa vyjadrení spoločnosti objemná pamäťová karta vznikla ako odpoveď na požiadavky užívateľov mobilných zariadení, ktorí potrebujú viac a viac miesta pre svoje fotografie, aplikácie a ďalší obsah.

Výrobca však jeden dôležitý údaj neposkytol. Na mysli máme cenu, ktorá určite nebude nízka. 512 GB microSD karta výrobcu Integral Memory prekonáva súčasný rekord segmentu.

microSD karty
© Business Wire

Sandisk predstavil koncom augusta minulého roka microSD kartu so 400 GB kapacitou. Túto kartu si viete momentálne zadovážiť za približne 220 EUR. Cena nového rekordmana by mala byť logicky posadená ešte vyššie.

Bežní spotrebitelia si vzhľadom na cenu určite vystačia aj s bežnejšími, povedzme 128 GB microSD kartami. Profesionálnym tvorcom digitálneho obsahu sa ale určite hodí. Ak by ste si náhodou jednu zo spomínaných kariet chceli kúpiť, pozor na kompatibilitu zariadenia, v ktorom by ste kartu chceli používať.

Niektoré smartfóny akceptujú iba 128 GB resp. 256 GB microSD karty. Lacnejšie modely dokonca viac ako 64 GB microSD kartu nezhltnú. Zväčšia ale ide o najdostupnejšie smartfóny menej významných čínskych značiek.

Používate vo svojich zariadeniach microSD karty? Hlasujte v našej ankete na tejto adrese!