Úvod Smartphony Dohady Zadný panel Xiaomi Mi Mix 3 na fotografii: Vertikálna kamera v štýle...

Zadný panel Xiaomi Mi Mix 3 na fotografii: Vertikálna kamera v štýle iPhone X!

1

Prvá generácia Xiaomi Mi Mix bola tým smartfónom, ktorá odštartovala preteky o čo najlepšie konštrukčné prevedenie takzvane „bez rámikov“. Rámiky tu sú stále, no sú užšie a v niektorých prípadoch takmer neviditeľné.

Xiaomi Mi Mix prvej generácie zaujal technologickú verejnosť nad očakávania. Futuristické prevedenie lákalo každý pohľad. Výrobca ho ešte vylepšil podpisom známeho dizajnéra, keramickým telom a dokonca detailmi zo zlata.

Druhá generácia Xiaomi Mi Mix 2 nezaujala tak ako predchodca. Prevedenie „bez rámikov“ už nebolo také vzácne, keďže podobné zariadenia v období predstavenia (sept. 2017) chrlila spŕška rôznych výrobcov.

Mi Mix 2 je ale napriek menšiemu záujmu stále viac ako zaujímavým zariadením.

Xiaomi sa v posledných mesiacoch náramne darí a nové produkty prichádzajú jeden za druhým. Vyzerá to, že jedným z nich bude aj tretia generácia bezrámikového smartfónu Xiaomi Mi Mix 3.

xiaomi mi mix 3

Na jeho uvedenie si ešte musíme počkať. Pokojne až ďalej do nového roka. Na verejnosti sa celkom znenazdajky objavila fotografia zadného panela, ktorý jednoducho musí patriť modelu Mi Mix 3.

Svedčí o tom typický zlatý nápis, ktorý sa tiahne po centrálnej osi naprieč strednou časťou panelu. Kryt je potiahnutý ochrannou fóliou, čiže snímka môže pochádzať priamo z prototypovej výroby.

Ešte zaujímavejšie pôsobí vertikálne umiestnený duálny fotoaparát. Xiaomi rado nachádza inšpiráciu v produktoch Apple a pri akom zariadení vertikálnu kameru nájdeme snáď ani nemusíme spomínať (unboxing TU).

Prítomný je tiež otvor pre snímač odtlačkov prstov, ktorým to končí. Viac detailov nepoznáme. Kryt je možno zaujímavý, ale nemusí ísť o jeho finálnu podobu. Pri návrhu sa vyrába niekoľko vzoriek.

Každopádne ale Xiaomi plánuje produkovať aj tretiu generáciu, čo sme radi.