Úvod Samsung Samsung Galaxy S9+ Samsung Galaxy S9+ prešiel prvým testom: Vďaka Snapdragon 845 dosiahol obrovské skóre!

Samsung Galaxy S9+ prešiel prvým testom: Vďaka Snapdragon 845 dosiahol obrovské skóre!

3
Galaxy S9
Súčasná generácia Samsung Galaxy S8

Od predstavenia smartfónov Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+ nás síce ešte delí niekoľko týždňov, resp. dva-tri mesiace, no už teraz poznáme niekoľko ich dôležitých vlastností.  

Najnovšie k nim pribudlo skóre z testovacieho štandardu Geekbench. Výpis z testovania hovorí o modelovom označení SM-G965, ktoré patrí väčšiemu súrodencovi z dvojice menom Galaxy S9+.

Dokument ďalej prezrádza použitie procesorovej sady Qualcomm Snapdragon 845, čiže sa jedná o typ zariadenia, ktoré je určené (minimálne) pre americký trh. Podľa skúseností z predošlých rokov sa bude v Európe predávať verzia s čipsetom Exynos.

Samsung Galaxy S9+
© Geekbench

Späť k testu, Geekbench okrem iného uvádza, že ešte nepredstavená vlajková loď beží pod hlavičkou operačného systému Android 8.0 Oreo. Dosiahnuté skóre v testovaní je prinajmenšom pôsobivé.

V preverovaní single-core výkonu dosiahol Samsung Galaxy S9+ výsledok 2422 bodov a v multi-core teste až 8351 bodov. Pre lepší obraz, žiadny zo Samsung smartfónov doteraz takéto skóre nedosiahol.

Zväčša sa pohybovalo pod hranicou 2000 bodov, respektíve okolo 6500 bodov v prípade multi-core testovania. Napriek tomu by sme aktuálny výsledok nepovažovali za úplne presný.

samsung Galaxy S9
Render pre Samsung Galaxy S9+ podľa výrobcu príslušenstva © Olixar

Testovaním mohla, a zrejme aj prešla, nefinálna vzorka zariadenia, ktorá môže mať od tej finálnej predsa len ďalej. K výnimočnému skóre tiež mohol prispieť upravený softvér zariadenia.

Čipset Snapdragon 845 ale má kapacity na to, aby prekonal doterajšie výkonnostné rekordy. Počkáme si teda na výsledky ďalších testovaní, najbližšie asi Xiaomi Mi 7, ktorý bude taktiež vybavený čipsetom Snapdragon 845.