Úvod Smartphony Aktualizácie LG G6 a LG V30 dostávajú aktualizáciu na Android 8.0 Oreo. Európu...

LG G6 a LG V30 dostávajú aktualizáciu na Android 8.0 Oreo. Európu zatiaľ obchádza

0
LG V30
LG V30

Aj kórejská spoločnosť LG sa uchyľuje k aktualizáciám na najnovšiu verziu operačného systému Android 8.0 Oreo. Postupne dobieha oba tohtoročné vlajkové modely, menovite LG G6 a LG V30.

Žiaľ, v našich končinách musíme na najnovší softvér zatiaľ zabudnúť. LG G6 začal získavať aktualizáciu na OS Android Oreo v Číne, čo prezradili snímky obrazovky niektorých užívateľov z tejto krajiny.

Aktualizácia sa šíri prostredníctvom OTA rozhrania, nesie označenie V19A a ide o beta verziu. Nepredpokladá sa, že LG spusti beta testovanie aj v iných krajinách, preto skôr počítame až plošným uvoľnením stabilnej verzie.

LG G6
Android Oreo Beta pre LG G6 © bbs.gfan.com

Dobrým príkladom je LG V30, ktorý už beta testovaním najnovšej verzie operačného systému prešiel. Android 8.0 Oreo Beta bol dostupný iba v domovskej krajine v Južnej Kórei.

LG V30 už ale dostáva stabilnú podobu najnovšieho operačného systému, ktorá má približne 1,4 GB. Opäť iba v Južnej Kórei. Nevedno, kedy balíčky s aktualizáciami dorazia do Európy alebo do ostatných častí sveta.

V podstate sa ale hovorí o začiatku roka 2018 podobne ako pri iných konkurenčných výrobcoch, ktorí uvoľnenie aktualizácií ešte len plánujú.

Snáď dočkáme čo najskôr.