Úvod Zariadenia Tablety CoreBook vyzbieral viac ako 100 000 dolárov, výrobca uvedie na trh aj...

CoreBook vyzbieral viac ako 100 000 dolárov, výrobca uvedie na trh aj nový herný tablet Chuwi Hi9

0
Chuwi Hi9
© Chuwi

Čínsky výrobca Chuwi uspel na platforme kolektívneho financovania Idiegogo s hybridným zariadením, notebookom 2v1, pre ktorý sa mu podarilo vyzbierať 100 000 dolárov. Čoskoro príde na trh aj s novým tabletom s OS Android.

Chuwi CoreBook beží pod hlavičkou operačného systému Windows 10 a výrobca na margo dosiahnutej vyzbieranej čiastky dvíha kapacitu operačnej pamäte. Bez dodatočných nákladov dostanete 8 GB RAM namiesto pôvodných 6 GB.

Detaily nájdete na stránkach platformy Indiegogo.com. Viac nás ale zaujíma herný tablet, ktorý poháňa operačný systém Android Nougat. Tablety nie sú medzi užívateľmi preferované tak ako smartfóny, preto je pri nich ešte dôležitejšia korelácia medzi cenou a výbavou.

chuwi
Chuwi CoreBook © Indiegogo

Chuwi Hi9 ešte len mieri na trh a výrobca cenu prezradiť nechcel. Vieme, že čínski výrobcovia vedia ponúknuť atraktívne cenovky, preto si na ňu s radosťou počkáme. Tvorca však celom presne naznačil, že sa tablet Chuwi Hi9 objaví na trhu koncom decembra.

Chuwi Hi9

Chuwi Hi9 zobrazí obsah na takzvanej OGS obrazovke japonského výrobcu JDI. Bavíme sa o 8,4-palcovej uhlopriečke a rozlíšení 2560 x 1600 pixelov. Displej prekryje 2.D sklo, ktoré vylepší estetiku celého zariadenia. Displej má mať príkladnú odozvu a špeciálnu, extra hladkú povrchovú úpravu.

Tablet poháňa štvorjadrový čipset MTK 8173, ktorý bol primárne navrhnutý pre tablety. Jadrá pracujú na maximálnej frekvencii 1,9 GHz a grafický výkon pokryje GPU jednotka PowerVR GX6250.

Chuwi Hi9
© Chuwi

Operačná pamäť štandardu LPDDR3 bude mať minimálnu kapacitu 4 GB. Interné úložisko kategórie EMMC 5.1 pre zmenu pojme 64 GB obsahu. Počíta sa tiež s maximálne 128 GB pamäťovými kartami.

Istý je 3,5 mm audio jack, microUSB konektor pre nabíjanie a 5000 mAh batéria. Dá sa predpokladať, že pôjde o jeden z najdostupnejších tabletov. O tom sa však presvedčíme až na konci tohto mesiaca.

Zaujímavé je, že sa tento výrobca orientuje iba na tablety a prenosné počítače. Smartfóny sme v jeho ponuke na en.chuwi.com nenašli žiadne.