Úvod Zariadenia Tablety Alcatel A3 10 LTE: Na slovenský trh dorazil nový tablet s veľkou...

Alcatel A3 10 LTE: Na slovenský trh dorazil nový tablet s veľkou obrazovkou

2
Alcatel A3 10 LTE

Celosvetový predaj tabletov síce v poslednom štvrťroku opäť poklesol a výrobcovia im už nevenujú toľko pozornosti, no stále majú na trhu svoje miesto. Obzvlášť, ak sú cenovo dostupné.

Tablety vo väčšine prípadov slúžia ako sekundárne zariadenia popri smartfónoch, do ktorých užívatelia nechcú investovať príliš veľa prostriedkov. V prípade tabletu Alcatel A3 10 LTE ani nebudú musieť.

Podľa oficiálnych informácií sa tento tablet bude na našom trhu predávať s maloobchodnou odporúčanou cenou 189,90 EUR a našim susedom vytiahne z peňaženky 4 990 českých korún.

Z názvu ste zrejme vydedukovali, že tablet si poradí so SIM kartou a 4G konektivitou, a jeho obrazovka bude mať uhlopriečku 10 palcov. Presne 10,1″ IPS displej je ako stvorený pre sledovanie videí, prehliadanie internetu alebo čítanie textov. Stačiť nám ale musí rozlíšenie 1280 x 800 pixelov.

Alcatel A3 10 LTE

Vítame stereo reproduktory a odolnosť na úrovni krytia IP52. O výkon sa postará čipset MediaTek MT8735B v kooperácii s 2 GB operačnou pamäťou a 16 GB úložiskom (+microSD).

Na palube ďalej nájdeme Android vo verzii 7.0 Nougat, skromnejšie 5 Mpx a 2 Mpx fotoaparáty či 4 900 mAh batériu. LTE konektivitu sme už uviedli a prihodíme ešte rozmery 260 x 155 x 8,95 mm aj spolu so 465-gramovou váhou. Tablet je inak z plastu s texturovanou zadnou stranou pre istejšie uchopenie.

Alcatel A3 10 LTE je zariadením z nižšej triedy. Dobre poslúži ako tablet do domácnosti pre všetkých členov rodiny, ktorým vyhovie obyčajné prehliadanie internetu a cielenie na menej náročné užívanie.

Tablet môže byť lukratívnym artiklom v ponuke operátorov. S prípadnou dotáciou k mesačnému programu by mal vyjsť pomerne lacno. Či však tablet do ponuky zaradia je momentálne neznáme.