Úvod Výrobcovia ZTE Skladací smartfón od ZTE prešiel certifikáciou. Predstavený bude onedlho

Skladací smartfón od ZTE prešiel certifikáciou. Predstavený bude onedlho

1
zte axon M
© Android Authority

Čínska spoločnosť ZTE sa chystá predstaviť smartfón netradičnej skladacej konštrukcie, a to už tento mesiac. Zariadenie prešlo posledným povinným krokom, certifikáciou amerických telekomunikačných úradov. 

Novinka zatiaľ nesie neoficiálne označenie ZTE Axon M. Dokonca sme videli aj pár snímok, ktoré však toho o zariadení veľa neprezradili. ZTE Axon M má byť skladacím smartfónom bez flexibilného displeja.

To znamená, že každá z dvoch častí bude mať vlastný displej, ktoré sa po rozložení zariadenia spoja v jeden. Nižšie môžete vidieť konštrukčný nákres z databázy amerického telekomunikačného úradu.

ZTE Axon M
© FCC

Každý z dvoch panelov obdrží FHD 1080p rozlíšenie a po ich zložení dostaneme obrazovku s uhlopriečkou 6,8 palcov a rozlíšením 1920 x 2160 pixelov. Kedže pôjde o dve samostatné zobrazovacie plochy, dojem z ich zloženia môžu pokaziť rámiky okolo nich.

Ak si ZTE osvojilo aktuálne trendy, siahne po paneloch s minimálnym orámovaním. V takom prípade by displeje po rozložení mohli vyzerať k svetu a určite by sa lepšie používali.

ZTE Axon M je nesmierne zaujímavý práve vďaka nekonvenčnej konštrukcii. Hardvérová výbava pod kapotou revolúciu neprinesie. Výrobca zrejme použije trochu straší čipset Snapdragon 820, resp. Snapdragon 821 (napr. LG G6). Základom bude 4 GB kapacita operačnej pamäte.

zte axon M
© Android Authority

Tiež sme zvedaví, ako si s dvoma displejmi poradí 3120 mAh batéria. Pri ich aktívnom užívaní v rozloženom stave sa akumulátor pravdepodobne zapotí, keďže displeje konzumujú najviac energie.

Netradičná novinka má byť predstavená už 17. októbra, čiže na budúci týždeň. ZTE Axon M nebude lacný. Predbežne sa skloňujú sumy okolo 650-tich dolárov. Uvidíme, s čím výrobca nakoniec vyrukuje.