Úvod Výrobcovia ZTE ZTE Axon M ako skladací smartfón? Predstavený bude na budúci mesiac

ZTE Axon M ako skladací smartfón? Predstavený bude na budúci mesiac

0
zte axon M
© Android Authority

Sedemnásty deň v mesiaci október bude pre výrobcu ZTE rušný. Predstaví nové smatfóny línie Nubia a okrem toho svetu ponúkne skladací smartfón. Volá sa Axon M a jeho prevedenie bude unikátne. 

ZTE Axon M ale nebude disponovať jednou vysoko flexibilnou obrazovkou, ktorú by sme zložili na polovicu. Tento typ dlhodobo vyvíja kórejské LG alebo Samsung. Veľmi náročná technológia ešte nie je pripravená pre komerčné nasadenie.

ZTE Axon M bude mať dva displeje. Rozložením strán sa spoja v jeden s uhlopriečkou 6,8″ a rozlíšením 2160 x 1920 obrazových bodov. Dokonca môžeme aspoň čiastočne vidieť, ako zariadenie vyzerá (tit. foto), a to vďaka exkluzívnym snímkam serveru Android Authority.

zte axon M
© Android Authority

Naopak, ak smartfón zložíte, budete môcť používať plnohodnotný farebný displej na každej strane zariadenia. Niečo iba podobné ponúka ruský YotaPhone (sekundárny E-ink displej) alebo Meizu Pro 7 (menší sekundárny AMOLED panel pod fotoaparátom).

Zariadenie poženie čipset Snapdragon 820, poprípade Snapdragon 821, ktorý napríklad poháňa aj LG G6. Skloňuje sa 4 GB RAM, 32 GB úložisko či 3120 mAh batéria. A cena? Nízka nebude. Za veľkou mlákou môže prekonať sumu 650 dolárov.

Veľkou otázkou je praktická využiteľnosť atypickej konštrukcie. Prvé reakcie budeme určite sledovať.