Úvod Smartphony Dohady Xiaomi Chiron sa objavil v benchmarku. Prinesie displej s pomerom strán 16,5:9

Xiaomi Chiron sa objavil v benchmarku. Prinesie displej s pomerom strán 16,5:9

0

Pomenovanie Chiron neparí iba monštruóznemu športovému vozidlu s logom Bugatti v prednej maske. Označenie Chiron si osvojili aj v Xiaomi, kde takýmto názvom pomenovali svoj pripravovaný smartfón.

Xiaomi Chiron má skôr status interného, poprípade pracovného označenia. Viac ako názov je zaujímavá výbava zariadenia, ktorú sčasti naznačil testovací štandard GFXBench. Vyzerá to, že Xiaomi bude opäť experimentovať s pomerom strán displeja.

Prvá generácia Xiaomi Mi Mix vyrážala dych displejom s minimálnym orámovaním a nezvyčajným pomerom strán 17:9. Druhá generácia Mi Mix 2 dostala civilnejší, no stále celkom netradičný pomer strán 18:9.

Podobným, resp. rovnakým pomerom sa chváli aj Galaxy S8, Galaxy Note 8, LG V30 a tak podobne.

Xiaomi Chiron na tom bude podľa všetkého inak. Displej nemá byť extra veľký. Nakoniec, uhlopriečka 5,6″ je dávno prekonaná. Do očí skôr bije pomer strán 16,5:9, ktorý vychádza z rozlíšenia 1080 x 1980 pixelov. Xiaomi tak mierne upraví zaužívaný pomer 16:9.

Vzhľad smartfónu nepoznáme. Očakávať ale môžeme podobné prevedenie ako v prípade modelu Mi Mix 2 (na snímke)

Model Chiron bude high-endom. Naznačuje to čipset Snapdragon 835, 6 GB kapacita operačnej pamäte alebo obrovské 256 GB úložisko.

12 Mpx primárny fotoaparát zaznamená video s maximálnym rozlíšením 2160p. Časť z veľkého úložiska zaberá operačný systém Android vo verzii 7.1.1 Nougat, ktorý je prekrytý užívateľským prostredím MIUI zrejme vo verzii 9.

Momentálne nie je známe, kedy výrobca smartfón predstaví, koľko bude stáť a vlastne nepoznáme ani jeho komerčný názov. Nejaký čas teda za oponou teda ešte určite zotrvá.