Úvod Výrobcovia Xiaomi Prostredie MIUI 9 Beta v globálnej verzii uvoľnené! Na tieto zariadenia ho...

Prostredie MIUI 9 Beta v globálnej verzii uvoľnené! Na tieto zariadenia ho je možné nainštalovať

7
miui 9

Spoločnosť Xiaomi uvoľnila ďalšiu beta verziu svojho najnovšieho užívateľského rozhrania MIUI 9, ktorá je určená pre celý svet, resp. pre krajiny mimo domácej čínskej pôdy. MIUI 9 Beta vo verzii 7.9.7 si rozumie hneď s niekoľkými modelmi výrobcu. 

Prostredie MIUI 9 Global Beta je založené na operačnom systéme Android vo verzii Nougat. Výrobca zverejňuje novú verziu prostredia v tretej etape. V tej prvej sa týkala kompatibilita iba modelov Mi 6 a Redmi Note 4.

V druhej etape ich doplnili zariadenia Xiaomi Mi Mix, Mi Note 2, Mi 5, Mi Max 2 a niekoľko ďalších. V súčasnosti si môžete UI MIUI 9 Global Beta nainštalovať na smartfóny: Mi 5, Mi Max (32GB), Mi 2/2S, Mi 4, Mi Note, Mi 4i, Redmi 3, Redmi 3S/3X, Redmi 2, Redmi Note 3 (Snapdragon), Redmi Note 3 Special Edition, Redmi 4G, Redmi Note 2, Mi Max Prime, Redmi Note 4, Redmi Note 4G, Mi Note 2, Mi 5s a Mi 5s Plus.

Pokiaľ vlastníte jedno z uvedených zariadení a chceli by ste si novú verziu prostredia vyskúšať, nemôžete očakávať OTA aktualizáciu. Jedinou možnosťou je manuálne nahranie Android ROM-ky s MIUI 9 Global Beta.

Xiaomi Mi 5

Svojpomocný zásah do systému samozrejme odporúčame iba skúsenejším užívateľom, ktorí istotne vedia ako na to. Ak by predsa, návod a odkazy na stiahnutie aktuálnej beta verzie MIUI 9 nájdete na oficiálnom fóre na tejto adrese.

Xiaomi neskôr zverejní aj stabilnú verziu prostredia, ktorá sa bude šíriť štandardnou cestou, bezdrôtovo v rámci OTA rozhrania. Nejaký čas si ale na ňu ešte budeme musieť počkať.

Väčšinu vlastníkov Xiaomi zariadení aktualizácia neminie, keďže sa ich výrobca rozhodol inovovať pomerne veľký počet. Update obdržia aj tri roky staré smartfóny Xiaomi.