Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 8 príde už dnes: Toto môžeš očakávať od chystanej...

Samsung Galaxy Note 8 príde už dnes: Toto môžeš očakávať od chystanej novinky!

1
galaxy note 8

Dnešok je pre Samsung veľkým dňom. V New Yorku totiž o pár hodín (17:00) predstaví svoju najnovšiu vlajkovú loď. Nejde pritom len o také „štandardné“ predstavenie. Galaxy Note 8 je totiž nástupcom telefónu, ktorý firme nezarobil.

Práve naopak. Stál ju približne 2 miliardy dolárov. Predstavenie Galaxy Note 8 a dobré odozvy sú pre Samsung aj kvôli tomuto dôvodu extrémne dôležité.

Live prenos z predstavenia

https://www.youtube.com/watch?v=rD37VVMda88

O samotnom zariadení už vďaka uniknutým informáciám vieme prakticky všetko. Vieme, že ponúkne duálny fotoaparát (ako prvá vlajková loď Samsungu), veľký Infinity displej a oveľa, oveľa viac.

Kde sledovať predstavenie Samsung Galaxy Note 8?

Predstavenie Galaxy Note 8 začína o 17:00 nášho času. Samsung ho bude už tradične vysielať naživo. Pozrieť si ho môžete na webe Samsungu (odkaz ešte doplníme).

Samsung Galaxy Note 8: Cena a dostupnosť

Samsung Galaxy Note 8 má stáť okolo 1 000 €. Je možné, že jeho cena začne na 900 € a je viac než isté, že skončí nad hranicou 1 000 €. Či ide o presný odhad sa dozvieme už o pár hodín, no niekoľko zdrojov poukazuje na vyššiu cenu než v prípade Note 7, ktorý stál 849 €.

Čo sa dostupnosti týka, tam to záleží na tom či sa Samsung rozhodne uprednostniť niektoré západné trhy pred ostatnými. Ak nie a Galaxy Note 8 bude dostupný všade v rovnaký čas, prísť by mal v septembri. Ak však na Slovensko dorazí neskôr, pravdepodobne príde až v októbri.

note 8

Samsung Galaxy Note 8: Dizajn

Uniknuté informácie naznačujú, že Galaxy Note 8 bude dostupný v čiernom, striebornom, sivom (Orchid Gray), svetlomodrom, tmavomodrom, ružovom a zlatom prevedení. Je viac než isté, že u nás nebudú dostupné všetky farebné prevedenia. Tieto má však Samsung pripravené pre využitie na rôznych trhoch.

Veľkou dizajnovou zmenou bude prevedenie zadnej strany. Tá sa má totiž pýšiť duálnym fotoaparátom. Predná strana má byť zas úchvatnejšia než kedykoľvek predtým. Je to z dôvodu Infinity displeju a integrovanému S Penu. Bohužiaľ, na zadnej strane sa má nachádzať aj snímač odtlačkov prstov.

Batéria určená pre Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8: Špecifikácia

Všetky špecifikácie, ktoré spomenieme sú neoverené, no často spomínané. Je teda pravdepodobné, že sa nakoniec ukážu ako pravdivé.

Galaxy Note 8 má ponúknuť 6,3-palcový Quad HD Infinity displej (2 960 x 1 440) s pomerom strán 18.5:9. Poháňať ho bude procesor Exynos 8895, niektoré trhy (USA) môžu využiť procesor Snapdragon 835.

Duálny fotoaparát má byť zložený z širokouhlého a 2x zoom objektívu. Ten širokouhlý ponúkne svetelnosť f/1.7, ten približovací zas f/2.4. Oba objektívy ponúkajú optickú stabilizáciu obrazu.

Telefón okrem toho disponuje 6 GB operačnej pamäte RAM64 GB rozšíriteľným úložiskom. Dôležitým faktorom bude batéria, ktorá má byť aj napriek väčšiemu displeju ešte menšia než pri Galaxy Note 7. Presnejšie má ísť o 3 300 mAh akumulátor, ktorý si budete môcť nabiť bezdrôtovo alebo cez USB C port.

Viac informácií o Galaxy Note 8 prinesieme v priebehu dňa.