Úvod Výrobcovia LG Potvrdené: LG V30 príde so špičkovým P-OLED FullVision displejom

Potvrdené: LG V30 príde so špičkovým P-OLED FullVision displejom

5
Render pre LG V30 od tvorcov Concept Creator, ktorý vytvorili na základe doteraz známych údajov

Samsung Galaxy Note 8 nebude jediným unikátnym phabletom druhej polovice roka 2017. LG V30 sa nám opäť o niečo poodhalil. S čerstvými informáciami prišiel samotný výrobca

LG V30 sa stane prvým smartfónom na svete, ktorý bude vybavený Plastic OLED FullVision displejom s pomerom strán 18:9. Zobrazovací panel dostane uhlopriečku šiestich palcov, čo nevadí. Pomer obrazovky k telu bude podstatne atraktívnejší ako v prípade vlaňajšej generácie LG V20.

Ak si neviete spomenúť, kde ste naposledy P-OLED displej videli, pomôžeme vám. V roku 2015 predstavilo LG inovatívny model LG G Flex 2 (naša recenzia TU). Vďaka displeju, ktorého podklad tvoril plastový substrát, mohol výrobca smartfón doslova ohnúť.

Pomerne netradičnému prevedeniu však zrejme veľa zákazníkov neprišlo na chuť, keďže sme sa nedočkali nástupcu, resp. tretej generácie modelu G Flex.

LG V30 bude mať horný rámik o 20 percent užší v porovnaní s modelom LG V20. V prípade brady to bude až 50-percentné zoštíhlenie rozmeru. To znamená jedno. Tradičné umiestnenie loga pod displejom sa stane minulosťou. Emblém LG sa presunie na zadnú stranu.

„Brada“ smartfónu LG V30. Snímku zverejnil samotný výrobca

Aby sme nezabudli, displej smartfónu LG V30 ochráni vrstva Gorilla Glass piatej generácie. Juno Cho, jeden z hlavných predstaviteľov kórejskej spoločnosti LG, poukazuje na prostredie silnej konkurencie na globálnom trhu so smartfónmi.

Podľa jeho slov je tak teraz ten správny čas na opätovné uvedenie OLED displejov v rámci nových mobilných produktov.

LG V20 disponoval 5,7-palcovým displejom. LG V30 obdrží 6,0 palcový displej, no jeho telo bude v konečnom dôsledku menšie ako telo zariadenia LG V20. Na súboj kórejských phabletov sa tešíme.

Samsung Galaxy Note 8 si odbije premiéru 23. augusta a na trhu sa objaví v priebehu septembra, skôr v jeho druhej polovici. LG V30 sa postaví na pódium 31. augusta a trhová dostupnosť sa taktiež očakáva neskôr v septembri.

Máte favorita? Hlasujte v ankete!

[totalpoll id=“181398″]