Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má spolu s Galaxy Note 8 predstaviť aj nový inteligentný náramok

Samsung má spolu s Galaxy Note 8 predstaviť aj nový inteligentný náramok

1
gear fit 2 pro

Samsung Galaxy Note 8 zrejme nebude jediným zariadením, ktoré uvidíme na pódiu tradičného Unpacked podujatia. 23. augustový deň absolvuje spolu so smartfónom GN 8 premiéru nový inteligentný náramok Gear Fit 2 Pro. 

Existenciu náramku Gear Fit 2 Pro poodhalil spoľahlivý technologický informátor Evan Blass a.k.a @evleaks. Rovnako ako predošlá generácia, Gear Fit 2 Pro ponúkne zakrivený AMOLED displej so zatiaľ nešpecifikovaným rozmerom a rozlíšením.

Gro náramku bude tvoriť operačný systém Tizen, ktorý si porozumie s Android a iOS smartfónmi. Náramok cieli hlavne na aktívne žijúcich používateľov. Upozornenia, sledovanie spánku a ďalšie funkcie ale môžu oceniť aj lenivejší jedinci.

Samsung podvihne odolnosť náramku voči vode. Predošlá generácia sa pýšila odolnosťou, ktorú zastrešovalo krytie IP68. Gear Fit 2 Pro dostane silnejšiu odolnosť voči vode, ktorá sa vyrovná s tlakom zodpovedajúcim hĺbke 50-tich metrov (5 ATM/5 BAR).

gear fit 2 pro

Pozor, odolnosť vychádza z testovania v laboratórnych podmienkach pri ideálnej hustote vody a jej teplote. Do väčšej hĺbky by sme sa s náramkom asi nepúšťali, no plávanie, kúpanie a možno ľahké potápanie problémy robiť nebudú.

gear fit 2 pro

V náramku Gear Fit 2 Pro konečne nájdeme aj prehrávanie hudby. Dokonca sa stretneme s offline knižnicou skladieb služby Spotify. Vylepšenia sa dočká remienok, ktorý udrží Gear Fit 2 Pro pevne na zápästí pri akčnejšej športovej aktivite.

Ďalšie detaily známe nie sú, a to sa týka aj ceny. Nemyslíme si ale, že bude nová generácia drahšia ako predchodca. Ten začal trhovú púť s maloobchodnou odporúčanou cenou 189 eur. V súčasnosti sa náramok Gear Fit 2 predáva za cenu, ktorá sa pohybuje okolo sumy 160-tich eur.