Úvod Výrobcovia Samsung Samsung berie bezpečnosť OS Tizen vážne. Je odhodlaný spolupracovať so softvérovým expertom

Samsung berie bezpečnosť OS Tizen vážne. Je odhodlaný spolupracovať so softvérovým expertom

2
Tizen

Včera sme vám priniesli informácie, ktoré sa týkali nedostatočného zabezpečenia operačného systému Tizen. Samsung ho používa pri inteligentných televízoroch, hodinkách, ale aj pri niektorých smartfónoch.

Celkovo 40 bezpečnostných nedostatkov odhalil bezpečnostný expert Amihai Neiderman, ktorý pracuje pre softvérovú spoločnosť Equus Software. K preskúmaniu operačného systému Tizen OS expert pristúpil po tom, čo si zakúpil smart TV od Samsungu a následne aj niekoľko jeho modelov smartfónov s daným operačným systémom.

S výsledkami svojho skúmania sa podelil v rozhovore pre server motherboard.com. Všetky detaily nájdete vo včerajšom článku >na tejto adrese<. Samsung berie bezpečnosť a ochranu osobných údajov veľmi vážne, preto je odhodlaný s bezpečnostným expertom spolupracovať. Nižšie prinášame oficiálne stanovisko výrobcu.

„Samsung Electronics berie bezpečnosť a ochranu osobných údajov veľmi vážne. Pravidelne kontrolujeme naše systémy, a keď existuje vážna potenciálna zraniteľnosť, okamžite pristupujeme k vyšetrovaniu a vyriešeniu situácie.

Neustále robíme aktualizácie softvéru pre spotrebiteľov s cieľom chrániť ich produkty. Sme plne odhodlaní spolupracovať s pánom Amihaiom Neidermanom na zmiernení prípadných slabín. Prostredníctvom nášho Bug Bounty programu a interných bezpečnostných opatrení sa spoločnosť Samsung snaží neustále naprávať akékoľvek nedostatky, ktoré by sa mohli objaviť.“

Spoločnosť Samsung produkuje veľmi kvalitné zariadenia, ktoré bežia pod taktovkou Tizen OS. Bola by nesmierna škoda, keby pohoreli na bezpečnostných nedostatkoch. Snáď sa ich Samsungu podarí eliminovať čo najskôr.