Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 5X oficiálne: Osvedčený recept na dokonalú strednú triedu

Xiaomi Mi 5X oficiálne: Osvedčený recept na dokonalú strednú triedu

4
xioami mi 5X

Tak ako bolo avizované už skôr, spoločnosť Xiaomi na domácej pôde v Pekungu predstavil svoju novú hviezdu strednej triedy. Vyzerá to tak, že model Xiaomi Mi 5X má všetko, čo bežný používateľ v roku 2017 potrebuje. 

Samozrejme, skutočné kvality zariadenia preveria až následné testy a recenzie. Hardvérovo-softvérová výbava však naznačuje úspech, hlavne, ak je spojená s nízkou cenou.

Keďže boli parametre zariadenia vo väčšine známe už skôr, budeme sa opakovať. Ako sme očakávali, Xiaomi Mi 5X sa pýši 5,5″ displejom s FHD 1080p rozlíšením, ktoré vyčarovalo hustotu pixelov na palec na úrovni 401 ppi.

xioami mi 5X

Výkon zastreší čipset Snapdragon 625, ktorý exceloval napríklad v smartfóne Moto Z Play. Dostatočný výkon a nesmierne efektívna spotreba dokázala ponúknuť dva plnohodnotné dni prevádzky.

Vlaňajší Moto Z Play disponuje 3510 mAh batériou, zatiaľ čo Xiaomi Mi 5X 3 080 mAh akumulátorom. O minimálne jednodňovú výdrž by sme sa teda nebáli. Pamäťovým základom budú kapacity 4 GB RAM a 64 GB ROM.

Xiaomi mi 5X

Dátovo náročnejší používatelia siahnu po pamäťovej karte, ktorá môže mať až 128 GB kapacitu. Množstvo obľúbeného obsahu môžete mať jednoducho pri sebe.

Zaujímavý je duálny fotoaparát s dvoma 12 Mpx snímačmi. Jeden snímač má pixely veľké 1,25µ a svetelnosť F/2.2. Druhý snímač má vyššiu clonu F/2,6 a jeho veľkosť pixelov je 1,00µ.

xiaomi mi 5X
Takto sníma duálny fotoaparát modelu Mi 5X

Duálny fotoaparát cieli na snímanie efektných portrétov s rozmazaným pozadím. Naposledy sa touto schopnosťou prezentoval dobre ohodnotený OnePlus 5.

Spomenieme ešte 4G konektivitu aj s podporou VoLTE, USB typ C, 3,5 mm jack a inovované používateľské prostredie MIUI 9, ktoré vychádza z OS Android vo verzii 7.1.1 Nougat.

Xiaomi Mi 5X je vybavený samostatným zvukovým zosilňovačom, ktorý pracuje so špeciálnym algoritmom DHS Audio.

Dizajn

Aj keď Xiaomi Mi 5X využíva obvyklý a dobre známy dizajnový jazyk, vyzerá veľmi príťažlivo. Celé jednoliate telo je vyhotovené z prémiového kovu so zaoblenými hranami a rohmi konštrukcie.

Špeciálna povrchová úprava má byť príjemná na dotyk a zabráni tvorbe odtlačkov prstov. Čisté línie neruší takmer žiaden prvok. Okrúhly snímač odtlačkov sa usídlil na chrbte, segmenty pre príjem signálu kopírujú líniu hornej a spodnej časti a pod displejom nájdeme tradičné kapacitné ovládače.

xiaomi mi 5X

Xiaomi Mi 5X meria 155,4 x 75,8 x 7,3 mm a váži 165 gramov. Smartfón príde na trh budúci mesiac s cenou po prepočte ľahko prevyšujúcou 200 eur. Dostupnosť a cena platí priamo pre Čínu. Rozšírená dostupnosť zatiaľ ohlásená nebola.

Medzinárodní internetoví predajcovia si ale tento model určite všimnú a keďže ho poháňa rozšírená sada Snapdragon, plnohodnotne bude pracovať aj s európskymi sieťovými kapacitami.