Úvod Výrobcovia Meizu Duálny fotoaparát aj sekundárny displej. Meizu Pro 7 bude predstavený už zajtra!

Duálny fotoaparát aj sekundárny displej. Meizu Pro 7 bude predstavený už zajtra!

0
meizu pro 7

Už zajtra predstaví čínska spoločnosť Meizu svoju novú vlajkovú loď, model Meizu Pro 7. Dokonca nebude jediná. Hovorí sa, že uvidíme aj verziu s prívlastkom Plus. 

Vlajková loď od Meizu nás poriadne zaujíma. Čínsky výrobca v posledných mesiacoch predstavil niekoľko smartfónov, ktorých dominantou bola skôr nižšia cena a vyššia hodnota, ktorú sme za ňu dostali.

Vlajkovú loď sme nevideli dlhšie, čo je škoda. Posledná generácia Meizu Pro 6 sa nesmierne vydarila. Detaily si môžete pozrieť v našej recenzii.

Meizu Pro 7 sa mierne odkloní od vyšliapanej cesty súčasných vrcholových smartfónov. Príde totižto s pomerne unikátnym sekundárnym displejom, ktorý sa usídli na zadnej strane hneď pod dvojicou fotoaparátov.

Meizu Pro 7 nie je vôbec zahalený tajomstvom. Popri vzhľade sme spoznali aj kľúčové parametre, ktoré mu prislúchajú.

Meizu Pro 7

High-end výbava

Hlavnú špecifikáciu potvrdil propagačný materiál, kde bola uvedená. Ak by ste čakali obvyklý Snapdragon 835 ako výkonnostnú jednotku, sklameme vás.

O dosť výkonu sa ale báť nemusíte. Štandardnú verziu poženie sada Helio P25 a vyššie radený model zase Helio X30. Čipsety pochádzajú z produkcie MediaTeku. Hlavne druhý menovaný by sme nepodceňovali.

Ide o veľkého konkurenta čipsetu Snapdragon 835, ktorý je taktiež vyrobený 10 nm procesom a disponuje desiatimi jadrami. Štandardná aj vyššia verzia dostane 4 GB RAM. Líšiť sa budú v kapacite úložného priestoru, kde si podelia 64 GB a 128 GB.

Sme radi, že Meizu Pro 7 nebude lopatou. Svedčí o tom 5,2-palcový displej (zrejme AMOLED) s FHD 1080p rozlíšením. Čo sa týka druhého displeja, ten dostane uhlopriečku 1,9 palca. Sekundárny displej bude farebný, zobrazí vám notifikácie, správy a všetky podstatné informácie.

meizu pro 7

S novou vlajkovou loďou Meizu si zhotovíte asi jedny z najdokonalejších selfie. Vďaka displeju na zadnej strane sa môžete snímať zadným fotoaparátom, keďže pekne uvidíte, čo máte v zábere.

Okrem toho, na zadnej strane nájdete rovno dva fotoaparáty, či skôr ich duálne prevedenie. Dvojicu snímačov vyrobilo japonské Sony, pričom jeden bude mať 16 Mpx a druhý a 12 Mpx rozlíšenie.

Rýchle mCharge nabíjanie zastreší 24W nabíjačka a pracovať budeme so zatiaľ poslednou verziou OS Android Nougat, ktorý výrobca prekryje používateľským prostredím Flyme OS 6.

Na ostatné detaily a prípadné cenové rozpätie si musíme počkať do zajtrajšieho dňa, na ktorý pripadá oficiálna premiéra.