Úvod Výrobcovia Meizu Meizu M5c oficiálne: Kompaktný smartfón určený aj pre Európu!

Meizu M5c oficiálne: Kompaktný smartfón určený aj pre Európu!

3
Meizu M5c © Meizu

Včera sme vás informovali, že čínska spoločnosť Meizu predstaví v priebehu dnešného dňa smartfón, ktorý bude cieliť na medzinárodné trhy. Zariadenie má oficiálnu podobu a volá sa Meizu M5c.

Meizu M5c je smartfónom s 5,0-palcovým HD 720p displejom, ktorý prichádza s dôležitou podporou pre 800 MHz LTE pásmo využívané operátormi v Európe, a teda aj v našej krajine.

Smartfón je inak zhotovený z plastu, hrá živými farbami (modrá, červená, zlatá ružová, čierna) a jeho dizajn sa nesie v obvyklom duchu značky Meizu.

Meizu M5c
Meizu M5c © Meizu

Li Nan, prezident mobilnej divízie Meizu uvádza, že tento smartfón navrhli v spolupráci s medzinárodnými zákazníkmi. Cieľom bola kompaktnosť, cenová dostupnosť a dlhšia výdrž na jedno nabitie.

Jeho 8 Mpx fotoaparát disponuje svetelnosťou f/2.0, v útrobách nájdeme 3000 mAh batériu (microUSB), dva sloty na SIM karty alebo 2 GB RAM spolu so 16 GB úložiskom.

Meizu M5c
Meizu M5c © Meizu

Ak by sme mali byť ešte presnejší, displej pracuje s kontrastným pomerom 1000:1 a jeho jas dosahuje maximálnu hodnotu 400 nitov (min. 5,5 nitov). Procesor má 4 jadrá, ktoré pracujú na frekvencii 1,3 GHz (zrejme MediaTek).

Grafiku zastreší čip Mali T-720, interné úložisko rozšírite o ďalších 128 GB v rámci slotu pre pamäťové karty a selfie zhotovíme 5 Mpx kamerou. Zadný snímač dokáže zaznamenávať spomalené videá pri HD 720p rozlíšení.

Meizu M5c
Meizu M5c © Meizu

Smartfón je hrubý 8,3 milimetra a váži ľahkých 135 gramov. Meizu M5c je prvým smartfónom pre medzinárodné trhy, ktorý prichádza s najnovším používateľským prostredím Flyme 6.

Meizu po oficiálnej stránke zatiaľ predáva svoje zariadenia na trhoch v Rakúsku, Belgicku, Brazílii, Bruneji, Kambodži, Číne, Francúzsku, Hongkongu, Indii, Izraeli, Taliansku, Mjanmarsku, na Novom Zélande, v Rusku, Španielsku a na Ukrajine.

Meizu M5c
Meizu M5c © Meizu

Podľa dát analytikov IC Insights je Meizu 11. najväčším výrobcom smartfónov na svete. Žiaľ, zatiaľ nepoznáme oficiálnu cenu ani dátum prvotnej dostupnosti.

Vzhľadom na spomínané parametre a charakter výrobcu je viac ako isté, že Meizu M5c nebude drahý.

Nájdu sa medzi vami majitelia niektorého z modelov Meizu? Ako ste spokojní s touto čínskou značkou?