Úvod Smartphony Dohady Takto bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyzerať úchvatný Google Pixel XL

Takto bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyzerať úchvatný Google Pixel XL

2
google pixel
Približne takto by mal vyzerať Google Pixel 2 XL © AndroidPolice

Súčasná generácia smartfónov Google Pixel priniesla skôr tradičný a nevýrazný dizajn, čo nebude platiť pre novú generáciu. Teda aspoň pre väčší Google Pixel XL.

Render nižšie je vytvorený na základe informácií zo spoľahlivých zdrojov, ktorými disponuje server AndroidPolice. Render si vyslúžil skóre 8 bodov z 10, čo sa dôveryhodnosti týka.

Neočakáva sa, že Google predstaví nové duo Pixel smartfónov skôr ako pred mesiacom október. Menšie zmeny dizajnu sa tak prejaviť môžu.

Google Pixel XL s rokom narodenia 2017 vyrobí spoločnosť LG a nie HTC, ako sa dávnejšie predpokladalo. Zadná strana bude po hranách zakrivená, snímač nájdeme na obvyklom mieste, čo sa týka aj šošovky fotoaparátu.

Segment zo skla, ktorý opticky delil zadnú stranu, bude tentokrát menší a nezasiahne oblasť okolo snímača. Je možné, že Google pod neho ukryje segmenty pre príjem signálu.

Predná strana zariadenia je oveľa úchvatnejšia. OLED displej s uhlopriečkou 6 palcov, pomerom strán 2:1 a minimálnymi rámikmi vyrobí LG.

google pixel
© AndroidPolice

Pohľad na prednú stranu vám možno pripomenie smartfón Galaxy S8, ku ktorému má asi najbližšie. 3D efekt zakrivenia hrán je vizuálny, čiže bude displej úplne plochý.

Google má dokonca pridať nový spôsob interakcie, ktorý bude veľmi podobný s funkciou Edge Sense vlajkového HTC U11. Miernym tlakom na hrany displeja, resp. na rám by sme mali ovládať možnosti Google Asistenta.

Menší Google Pixel

Žiaľ, menší Google Pixel takouto veľkou evolúciou neprejde. Jeho dizajn sa zmení iba minimálne, pričom by mal ponúknuť 5,0-palcový displej.

Google Pixel XL bude hardvérovo-softvérovou špičkou spoločnosti Google. Menší súrodenec skôr poslúži ako vstupná brána do ekosystému spoločnosti Google.

Do oficiálneho predstavenia ešte zostáva pomerne dlhá doba. Vlastnosti zariadení sa ešte môžu zmeniť, aj keď istotne nie o 360 stupňov. Podstatné je, že Google Pixel XL nebude mať problém pozrieť sa do očí súčasným top modelom, pri ktorých dokonca môže mať navrch.

Vždy najnovší softvér a najrýchlejšie aktualizácie ponúkajú iba Google Pixel zariadenia.