Úvod Smartphony Aktualizácie Plánuješ si kúpiť smartfón Nokia? Spoľahnúť sa môžeš na bezpečnosť a Android...

Plánuješ si kúpiť smartfón Nokia? Spoľahnúť sa môžeš na bezpečnosť a Android O

0
Zdroj: The Verge
V prebehu tohto mesiaca by sme mali nájsť smartfóny Nokia na všetkých hlavných svetových trhoch. Výrobca globálny štart predaja podporil s vítaným oznámením.

Ak stále rozmýšľate, či sa vôbec oplatí siahnuť po smartfóne značky Nokia, presvedčiť vás môže potvrdenie o veľkej aktualizácii.

Pri výbere budúceho smartfónu netreba brať ohľad iba na jeho cenu a hardvér, ktorý za ňu dostanete. Nemenej podstatný je softvér, ku ktorému sa výrobcovia smartfónov stavajú rôzne.

Väčšina z tých veľkých už dbá na pravidelné aktualizácie a optimalizácie operačného systému, resp. používateľského prostredia, ktoré ho prekrývajú. Konzorcium HMD Global, ktoré značku Nokia zastrešuje, bude patriť medzi aktualizačných poctivcov.

Podľa renomovaného webu Techradar jeden z predstaviteľov konzorcia HMD Global potvrdil, že všetky smartfóny Nokia obdržia aktualizáciu na Android O. V súčasnosti ide o modely Nokia 3, Nokia 5 a Nokia 6.

Android O
Nokia 6

Do konca roka majú prísť na trh minimálne dva ďalšie smartfóny Nokia. Smartfóny obdržia update hneď po tom, ako Google sprístupní novú verziu softvéru pre svojich OEM partnerov. Nokia samozrejme patrí medzi nich.

Okrem toho, smartfóny Nokia bežia na čistej forme operačného systému. To znamená, že ich aktualizácia sa nemusí nutne naťahovať. Google uvoľní stabilnú verziu kódu nového OS Android O už na jeseň.

Bezpečnostné aktualizácie nie sú na prvý pohľad tak lukratívne ako nová verzia operačného systému. Sú však veľmi dôležité a Nokia sa zaviazala, že ich bude uvoľňovať na mesačnej báze. Ich zdrojom je pochopiteľne Google.

Nové Nokie by tak nemali byť sklamaním. Aspoň po softvérovej stránke. Až v nadchádzajúcich mesiacoch sa uvidí, či značka Nokia stále dokáže otriasť trhom s mobilnými technológiami. Konkurencia je veľká a pulty predajní sú plné rôznych smartfónov.