Úvod Zariadenia LG G6 je zatiaľ prvým a jediným smartfónom s certifikáciou od Netflix

LG G6 je zatiaľ prvým a jediným smartfónom s certifikáciou od Netflix

0
Netflix

Netflix, ako popredný americký poskytovateľ video obsahu na požiadanie, certifikoval vôbec prvé mobilné zariadenie, ktoré dokáže sprostredkovať vysielaný online obsah v čo najlepšej možnej kvalite.

Odobrenie sa týka prvého a zatiaľ jediného smartfónu, ktorým je LG G6 so svojím 5,7-palcovým QHD FullVision displejom.

Certifikácia vypovedá o zariadení, ktoré dokáže plnohodnotne zobraziť obsah zaznamenaný v štandarde HDR (vysoko dynamický rozsah zobrazenia) a Dolby Vision. LG G6 podporou pre tieto technológie disponuje, čiže certifikácia ani tak neprekvapuje.

Ak LG G6 vlastníte, zatiaľ si predplatné služby Netflix objednávať nemusíte. Na to, aby ste mohli sledovať HDR obsah, ktorého je zatiaľ aj tak veľmi málo, potrebujete najnovšiu verziu aplikácie Netflix 5.0. Tá ešte nie je momentálne k dispozícii a musíme si na ňu krátke obdobie počkať.

LG G6

Ďalšie smartfóny

Pochopiteľne, filmy a seriály môžete na Netflixe sledovať na akomkoľvek mobilnom zariadení. HDR potenciál pestrých farieb a vysokého kontrastu si však užijete len na podporovaných zariadeniach.

Je viac ako isté, že LG G6 nebude jediným zariadením, ktoré bude „Netflix HDR ready“. Nálepky Mobile HDR Premium a Dolby Vision môžeme nájsť aj na baleniach smartfónov Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Netflix

Na rad príde určite aj Sony Xperia XZ Premium, ktorá dokonca disponuje 4K displejom s podporou pre HDR.

Tak ako bude pribúdať HDR obsahu, bude pribúdať aj počet smartfónov s podporou pre túto technológiu. Zatiaľ sa však o širokej dostupnosti HDR obsahu ani zďaleka hovoriť nedá.