Úvod Bluboo Bluboo D1 BLUBOO D1: Toto všetko ponúka telefón, ktorého cena neprekročila hranicu 65 €

BLUBOO D1: Toto všetko ponúka telefón, ktorého cena neprekročila hranicu 65 €

Tlačová správa

2

Môže sa zdať, že implementácia dvoch hlavných kamier je stále exkluzivitou pre zariadenia vyšších tried a cenových kategórií. Avšak počet zariadení s takouto výbavou stále stúpa. Jedným z nich je aj Bluboo D1.

S cenou približne 69,99 dolárov patrí do skupiny najdostupnejších zariadení s duálnou kamerou. Čo však môžeme za tak nízku cenu očakávať? Poďme sa na to pozrieť.

Špecifikácie Bluboo D1

  • Štvorjadrový procesor MediaTek MT6580A s taktom 1,3 GHz
  • 5,0-palcový SHARP displej s rozlíšením HD a 2.5D zaoblením
  • 2 GB RAM16 GB interná pamäť rozšíriteľná do 256 GB
  • Duálna kamera na zadnej strane od SONY s 8 Mpx a 2 Mpx rozlíšením + predná kamera s 5 Mpx
  • Selfie blesk s mäkkým svetlomduálny LED blesk na zadnej strane
  • Pulzujúca notifikačná dióda
  • Kovová unibody konštrukcia z hliníkovej zliatiny
  • Podpora Dual SIM (2x micro SIM)
  • Snímač odtlačkov prstov
  • Android 7.0 Nougat
  • Batéria s kapacitou 2600 mAh
  • Farebné prevedenia: čierna, modrá, zlatá

Dizajn

Dizajnom a kvalitou vyhotovenia pri Bluboo D1 budete naozaj príjemne prekvapení aj napriek nízkej cene. Je vybavený telom vyhotoveným z hliníkovej zliatiny leteckého štandardu. Vďaka čomu Bluboo D1 pôsobí naozaj prémiovo a prvotriedne, a nie ako jedno z tých lacných. Ladné krivky konštrukcie tiež uľahčujú držanie v rukách.

Na prednej strane nájdete jemný blesk, ktorý ešte zdokonalí selfie zábery, pulzujúcu notifikačnú diódu a kapacitné tlačidlá, ktoré však nesvietia. Na zadnej strane zas nájdete duálnu kameru, duálny LED blesk a snímač odtlačkov prstov, s ktorým sa jednoducho manipuluje.

Displej

5,0-palcový HD zobrazovací panel produkcie výrobcu SHARP disponuje sýtymi farbami a ostrosťou. Preto je radosť pozerať sa naň. Dokonca aj pri pozeraní z uhlu bez problémov prečítate všetko, čo displej zobrazuje. Displej je navyše citlivý, presný a plne zodpovedá potrebám denného používania.

Hardvér a výkon

Bluboo D1 je poháňaný procesorom Media Tek (MTK6580A) za spolupráce 2 GB operačnej pamäti RAM a 16 GB vnútorného úložiska. Celkový zážitok používateľa vylepší plynulosť, a to aj pri multitaskingu. V AnTuTu teste získal tento smartfón 24 254 bodov.

Pamäť až do 256 GB

Okrem toho, že do Bluboo D1 môžete vložiť dve SIM karty, môžete využiť aj slot pre Micro SD pamäťovú kartu. Rozšíriť internú pamäť tak môžete o 256 GB a získať tak oveľa viac úložného priestoru.

Snímač odtlačkov prsta

Snímač odtlačkov prsta na zadnej strane je pomerne rýchly, keďže telefón dokáže odomknúť za menej ako 0,1 sekundy. Do pamäte si môžete uložiť až 5 rôznych odtlačkov, ktoré snímač rozozná v 360-stupňovom uhle priloženia.

Duálna kamera

Zadná strana Bluboo D1, ako ste sa už dočítali, je vybavená dvoma šošovkami primárneho fotoaparátu s rozlíšeniami 8 Mpx a 2 Mpx. V „normálnom“ režime dokážete stále vyhotoviť snímky oveľa vyššej kvality, ako fotoaparáty telefónov v rovnakej cenovej hladine. Fotografie totiž vynikajú bohatými farbami a vysokým jasom. V režime „DSLR“ hlavný fotoaparát zachytí statické zábery, zatiaľ čo susedná šošovka zachytí informáciu o bokehu. Vďaka tomu dokážete vytvoriť krásne fotografie s ostrým predmetom fotografovania a rozmazaným pozadím. Navyše, dvojitý LED blesk osvetlia vaše snímky s zlých svetelných podmienkach alebo v noci a vy tak získate čisté a jasné fotografie za každého počasia.

Predná kamera a jemný blesk

Fotografie s bokeh efektom môžete vytvoriť aj prostredníctvom prednej kamery. Postará sa o to 5 Mpx šošovka selfie fotoaparátu. Ďalším bonusom je jemný selfie blesk, vďaka ktorému budete na selfie fotografii vyzerať ešte lepšie. Postará sa totiž o celkové osvetlenie a jasnú a lesklú pleť.

Pulzujúca dióda

Na prednú stranu výrobca umiestnil pulzujúcu notifikačnú diódu, ktorá vás upozorní na rôzne notifikácie rôznymi farbami. Tak neprídete o žiadnu dôležitú informáciu. Vďaka rôznym farbám zistíte o čo ide aj bez zapnutia obrazovky.

Bluboo D1 je teda jedným z najvýkonnejších smartfónov vo svojej cenovej kategórii. Ak sa teda obzeráte po lacnom smartfóne s duálnou kamerou a dôstojnými špecifikáciami, Bluboo D1 stojí za pozornosť.

V súčasnosti je tento smratfón dostupný v rámci predobjednávok za úžasných 69,99 dolárov. K dispozícii je tiež súťaž, vďaka ktorej môžete získať jeden z kúskov zadarmo. Predobjednávky končia 7. mája, po ktorom sa cena opäť vráti na maloobchodnú úroveň.

Pre kompletné informácie o Bluboo D1 navštívte oficiálnu stránku výrobcu.

>>> Zistiť dostupnosť Bluboo D1 <<<