Úvod LG LG G6 LG G6 prekonal 40 000 predobjednávok za štyri dni. Ako je na...

LG G6 prekonal 40 000 predobjednávok za štyri dni. Ako je na tom v porovnaní s rivalom?

1
lg g6

LG G6 bol jedným z vrcholov podujatia Mobile World Congress 2017. Titul najlepšieho smartfónu udalosti mu síce vyfúkla Xperia XZ Premium, vlajková loď od LG Mobile je však určite vydarená.

Teda spoň v niektorých ohľadoch. Pozitíva otvára špičkový 5,7-palcový displej s QHD rozlíšením a pomerom strán 18:9, ktorý zaberá takmer celú prednú plochu smartfónu. Kladne hodnotený je vylepšený duálny fotoaparát, prémiovejšie prevedenie, alebo inovované UI.

Naopak, mnohých zamrzí použitý čipset Snapdragon 821, nedostupnosť niektorých funkcií vo verzii zariadenia pre Európu, či vyššia cena, ktorá má atakovať až 700 eurovú hranicu. Faktom je, že LG G6 si v domovskej Južnej Kórei predobjednalo 40 000 záujemcov, a to len za štyri dni.

K TÉME: LG G6 oficiálne: 5,7″ FullVision displej a prepracovaný duálny fotoaparát

Predpredaj je spojený s benefitmi. Záujemcovia získajú zľavy na originálne LG príslušenstvo alebo dostanú bezplatnú výmenu displeja pri jeho poškodení. A ten nebude vzhľadom na jeho vlastnosti určite lacný.

LG G6

Konkurencia

Na domácej pôde sa LG bije o priazeň zákazníkov so Samsungom. Ak zalovíme v archíve ekonomického magazínu The Korea Herald, zistíme, že Samsungu sa zvyklo dariť podstatne lepšie.

Samsung Galaxy Note 7 si predobjednalo v Južnej Kórei 200 000 ľudí len za dva dni. Takmer dvojnásobný počet, ako pri nemenej vlajkovom smartfóne Galaxy S7/S7 Edge. Predpredaj týchto smartfónov bol taktiež spojený so zaujímavými „lákadlami“. K zariadeniam ste dostali zadarmo fitness náramok Gear Fit 2 alebo 50 % zľavu na opravu poškodeného displeja.

TIP: RECENZIA Samsung Galaxy Note 7: To najlepšie, čo smartfóny ponúkajú

Pochopiteľne, Južná Kórea nie je celý svet. Podstatnejšie budú neskoršie čísla, ktoré budú vypovedať o počte predaných kusov v globálnom meradle. Do priamej pozornosti taktiež čoskoro vstúpi Samsung Galaxy S8, na ktorý mnohí čakajú. Predstavený bude koncom aktuálneho mesiaca marec. Môžeme predpokladať, že bude drahší ako LG G6. Funkcionalita, prevedenie a „značka“ však cenu pravdepodobne vykompenzujú.