Úvod Ostatné Drony Dron GoPro Karma sa konečne vrátil do predaja. Po troch mesiacoch

Dron GoPro Karma sa konečne vrátil do predaja. Po troch mesiacoch

0
GoPro Karma

Pre fanúšikov quadrokoptér s integrovanou kamerou máme dobré správy. Jeden z najzaujímavejších počinov minulého roka, dron GoPro Karma, sa vracia do predaja.

Pripomeňme si príbeh tohto zariadenia. Dron GoPro Karma bol predstavený 19. septembra 2016, charakterizovala ho hlavne kompaktnosť, jednoduchosť pri používaní a samozrejmá kompatibilita s akčnými kamerami výrobcu GoPro.

Kompaktný a ľahký dron sa zmestil do bežného batohu. Univerzálnosť podtrhol 3-osový stabilizátor, do ktorého sa vkladala kamera GoPro. Stabilizátor ste mohli z drona pohodlne odpojiť a pripojiť k nemu rukoväť. Stabilizované zábery ste tak mohli robiť aj z ruky, napr. v tesnom priestore alebo v situáciach, ktoré si takúto manipuláciu vyžadovali.

Dron sa na trhu dlho neohrial. Po troch týždňoch ho musel výrobca stiahnuť z trhu, o čo sa postarala bližšie nešpecifikovaná chyba napájania. Dron sa počas prevádzky mohol stať neovládateľným a bez kontroly mohol z neba spadnúť na zem.

GoPro Karma
Dron GoPro Karma v prepravnom kufríku

Výrobca začiatkom januára 2017 potvrdil, že sa dron GoPro Karma vráti späť na trh. Aktuálne sa tak už udialo. K dispozícii je zatiaľ na americkom trhu prostredníctvom oficiálneho internetového obchodu výrobcu a niekoľkých ďalších vybraných predajcov. Medzinárodná dostupnosť, čiže aj európska, je spojená s menej konkrétnym obdobím jari.

Cena

Ak ste si mysleli, že bude výrobca kvalitatívnu chybu ospravedlňovať nižšou cenou, smola. Európska cenovka je stále 859,99 EUR. Ak k objednávke prihodíte kameru GoPro Hero 5 Black, pripraviť si budete musieť takmer 1200 EUR.

K TÉMEDron GoPro Karma 4K a akčná kamera GoPro Hero 5 oficiálne!