Úvod Smartphony Aktualizácie Aktualizácia na Android 7.0 Nougat pre LG G5 je pomaly na ceste

Aktualizácia na Android 7.0 Nougat pre LG G5 je pomaly na ceste

4
© redakcia
Kórejská spoločnosť LG spravila v poslednom období veľký pokrok, čo sa rýchlosti doručovania aktualizácií týka. Spolu s HTC a Moto smartfónmi dostávajú LG zariadenia aktualizácie veľmi rýchlo.

Výrobca LG nedávno prekvapil predstavením smartfónu LG V20. Prekvapením ani tak nebol samotný smartfón, ako skôr operačný systém Android 7.0 Nougat, ktorým bol model V20 vybavený už od výroby. Išlo o vôbec prvý predstavený smartfón s touto verziou OS.

Spoločnosť Google už rozposlala Android 7.0 Nougat update na väčšinu svojich Nexus zariadení a rad teda prichádza aj na ostatné značky. LG svoj pokrokový model G5 touto verziou operačného systému Android samozrejme vybaví tiež. Uvoľnenia by sme sa mali dočkať v polovici novembra. Túto skutočnosť potvrdil austrálsky operátor, ktorý danú verziu systému pre LG G5 už testuje.

G5_8 (1)

LG už niekoľkokrát v minulosti zverejnilo aktualizácie najskôr na európskom kontinente. Predpokladáme, že tomu tak bude aj v tomto prípade. Je jasné, že update sa bude šíriť postupne a väčšou trpezlivosťou sa budú musieť obrniť majitelia brandovaných modelov, čiže zakúpených prostredníctvom operátora.

g5_6 (1)

Je ale fajn vedieť, že LG G5 bude jedným z prvých modelov, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat. LG G5 by v aktualizačnom procese zrejme predbehne aj renomovaný Galaxy S7 a nemenej kvalitný HTC 10.