Už sme si zvykli, že Južná Kórea resp. spoločnosti, ktoré z nej pochádzajú, produkujú tie najlepšie smartfóny. Samsung dostal najvyššie hodnotenia za Galaxy S7, Note 7, LG za inovatívny prínos modelu G5. Teraz privítajte nekompromisný LG V20.

Čerstvý nástupca minuloročného modelu LG V10 sa polepšil v mnohých ohľadoch. Duálny fotoaparát so sekundárnym širokouhlým objektívom, nová stabilizácia obrazu pri videu, druhý displej je väčší a viditeľnejší a nechýba ani špičkové audio a väčšia batéria.

LG V20: Dizajn, displej

Tento rok utrpela odolnosť. LG V20 sa zbavil mohutnej konštrukcie. Zmieriť sa tak musíme so stále pevnou, no štíhlou kovovou konštrukciou. Smartfón je ľahší a našla si v ňom miesto väčšia batéria.

Zaujímavosťou je odnímateľný zadný kryt, ktorý je tiež z kovu. Vyňať ho môžete jedným klikom tlačidla a nájdete pod ním vymeniteľnú batériu ako aj sloty pre SIM kartu a microSD kartu. Ovládače hlasitosti sa presunuli na bočnú hranu, pod fotoaparátom ale stále nájdete power tlačidlo s integrovaným snímačom odtlačkov prstov. LG V20 je tradičnejší, čiže výrobca v tomto prípade nesiahol po modulárnej konštrukcii a tomu prislúchajúcemu príslušenstvu.

LG V20

LG V20 sľubuje najlepší video a audio zážitok. Pre konzumáciu multimédií sa skvele hodí 5,7 palcový displej s QHD 1440p rozlíšením. Výnimočný je ale ďalší menší displej nad ním (160 x 1040 pixelov). Ten vám ukáže notifikácie, čas, stav batérie, skratky pre obľúbené aplikácie a podobne. Displej je oproti vlaňajšej generácii väčší, či skôr dlhší, a svieti jasnejšie. Ľahšie tak uvidíte informácie, ktoré sú vám určené.

LG V20: Fotoaparát

Už model LG G5 nám otváral ústa jeho skvelým prevedením duálneho fotoaparátu. Inak tomu nebude ani pri smartfóne LG V20. Primárne oko má 16 Mpx, optickú stabilizáciu obrazu a clonu f/1.8. Druhý snímač je určený pre tvorbu širokouhlých fotografií v až 135 stupňovom rádiuse. Tento snímač má rozlíšenie 8 Mpx a clonu f/2.4.

Skvele sa hodí pre zábery krajiniek alebo fotografovanie v stiesnenom prostredí, napríklad v interiéri. Aby sme nezabudli, na prednej strane sa nachádza 5 Mpx selfie jednotka, ktorá je taktiež širokouhlá. Ponúka ale menší, 120 stupňový uhol záberu.

LG V20

Primárnemu fotoaparátu nechýba hybridný spôsob automatického zaostrovania. Využíva laser, fázovú detekciu a snímanie kontrastného pomeru. LG V20 umožní zaostriť na jeden objekt a zaostrenie na tomto objekte uzamknúť. Ak budete fotiť napríklad človeka, ktorý robí triky na bicykli, LG bude neustále ostriť iba na neho a snímky tak budú dokonalé.

Čo sa týka záznamu videa, LG V20 samozrejme prichádza s polo-profesionálnym manuálnym režimom a novou systémovou stabilizáciou Steady Record 2.0 od spoločnosti Qualcomm. Táto technológia v reálnom čase vyhodnocuje dáta z gyroskopu a pomocou špeciálnych algoritmov obraz stabilizuje. Badateľné by nemalo byť ani chvenie spôsobené stlačením spúšte či iných ovládačov pre priblíženie a podobne.

LG V20: Zvuk

LG V20 prichádza s pokročilým 32 bitovým digitálno-analógovým prevodníkom zvukového signálu, quad DAC, ktorý je skombinovaný so zvukovým procesorom Sabre ES9218.

Skreslenie zvuku bude tým pádom minimálne, dynamický rozsah nadštandardný a samozrejmosťou je maximálna optimalizácia signálu voči prípadnému šumu. Takáto výbava je samozrejme podmienená poriadnymi hi-end slúchadlami, ktoré už budú v réžii prípadných vlastníkov LG V20.

LG V20

Inovácie dobehli tiež mikrofóny. Tie sú schopná zaznamenať čistý zvuk aj v hlučnom prostredí (koncerty, kluby), nechýba schopnosť záznamu bezstratových zvukových formátov (24-bit pri 48 kHz), či vysoko kvalitný HD audio rekordér ( 24-bit / 192 kHz formát FLAC).

LG V20: Výkon, batéria

Žiadnym prekvapením nie je použitie výkonného a spoľahlivého čipsetu Qualcomm Snapdragon 820, ktorý dopĺňa 4 GB kapacita operačnej pamäte RAM štandardu LPDDR4. Oceňujeme voľbu 64 GB interného úložiska, za čo sa vám určite poďakujú napríklad objemné 4K video zábery zhotovené kamerou tohto smartfónu. Aj keby bolo miesta málo, použiť môžete microSD kartu (max. 2 TB).

LG V20

LG V20 je prvým smartfónom na svete, ktorý bol predstavený s predinštalovaným operačným systémom Android vo verzii 7.0 Nougat. Menším sklamaním je 3 200 mAh kapacita batérie. Tá samozrejme podporuje technológiu rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0 pomocou USB typ C, no vzhľadom na parametre mohla byť ešte väčšia. Predošlý model LG V10 mal 3 000 mAh batériu. Ešte spomenieme, že LG V20 nie je vodeodolný čím stráca na konkurenciu.

LG V20: Cena a dostupnosť

Výrobca sa zatiaľ nezmienil ani o cene ani o dostupnosti. Predošlé špekulácie hovorili o cene 600 dolárov a vyššej. Takmer s istotou predpokladáme, že LG posadí cenovku nižšie, ako Samsung pri Galaxy Note 7 alebo Apple pri novom iPhone, ktorý bude predstavený dnes večer (7.9 2016 / 19:00). LG V20 na prvý pohľad pôsobí ako špičkový smartfón, no stále máme akési zmiešané pocity.

Ako sa LG V20 pozdáva vám? hlasujte si v ankete!

[yop_poll id=“94″]