Úvod Sociálne siete Twitter Očakávaná novinka pre Twitter. 140-znakový limit bude od budúceho týždňa počítať len...

Očakávaná novinka pre Twitter. 140-znakový limit bude od budúceho týždňa počítať len slová

0
Twitter

Na platformu Twitter príde veľká novinka. Ak používate túto sociálnu sieť aktívne, tak vás určite často trápi známy 140-znakový limit. Ak by to ale Twitter zrušil, bol by to potom stále Twitter? Preto prišiel so zaujímavými kompromismi. Čítajte ďalej, ak chcete poznať všetky novinky.

Podľa renomovaného portálu The Verge má Twitter v pláne vypustiť už 19. septembra aktualizáciu, ktorá zmení ich 140-znakový limit.

CEO spoločnosti, Jack Dorsey, znovu poukázal na dôležitosť kreativity a stručnosti správ, ktoré používatelia zdieľajú. Preto sa 140 znakov stalo už akousi ikonou súčasnej spoločnosti.

Avšak treba sa posúvať a rušiť niektoré obmedzenia. Pre spisovateľov to stále nebude obľúbená platforma, lebo 140-znakový limit úplne nekončí. Zmení sa len to, čo sa bude počítať do tohto limitu.

Prílohy z médií ako sú obrázky, GIF, videá alebo hlasovania už nebudú brať z tohto malého limitu. To znamená, že pre vaše slová ostane viac miesta. Systém nebude počítať ani odpovede, ktoré sa značia takto: @username. Hashtagy ale budú naďalej považované za slová, aby sa predišlo spamom.

Kompletný zoznam noviniek na Twitteri

  • Odpovede: 140-znakový limit nebude rátať znaky odpovedí medzi užívateľmi (@username). To znamená, že budete môcť povedať viac a zároveň aj viacerým ľuďom.
  • Prílohy: GIF, obrázky, videá, ankety alebo tweetnuté citáty sa taktiež nebudú počítať do tohto limitu. Budete tak mať väčší priestor na okomentovanie situácií.
  • Retweetujte a citujte svoje vlastné tweety: Po novom budete mať na vlastnom profile „retweet“ tlačidlo, aby ste mohli zdieľať nové pohľady na svoje staršie tweety.
  • Koniec .@: V novej aktualizácií sa budú tweety, ktoré začínate s @username, ukazovať všetkým vašim followerom. Doteraz ste museli použiť „.@“, aby vaše odpovede videl každý.

Ste potešení týmito novinkami? Používate často Twitter?