Úvod LG LG G5 LG G5 sa topí v problémoch: Predajú vraj menej než polovicu z...

LG G5 sa topí v problémoch: Predajú vraj menej než polovicu z toho, čo plánovali!

7
Displej LG G5 má pomer strán 16:9

Nový LG G5 sa nepredáva dobre, o tom už všetci vieme. Ako zle sa však predáva? LG mal za uplynulý štvrťrok predať 15 miliónov smartfónov, čo je oproti tomu, čo čakali, pokles o 1,5 miliónov kusov. Tam to však ani zďaleka nekončí.

Spoločnosť LG pôvodne plánovala, že počas druhého štvrťroku predá medzi 3 a 3,5 miliónov svojej vlajkovej lode, LG G5. Skutočné čísla sú však podľa kórejského servera Aju Business Daily podstatne nižšie. Výrobca mal predať len 2,5 miliónov kusov. Výsledkom takéhoto pochybenia je štvrťročná strata vo výške 110,59 až 112,32 miliónov dolárov. Stále však ide o zlepšenie oproti minulému roku, keď divízia pre mobilnú komunikáciu stratila celkom 174,5 miliónov dolárov. Au!

Namiesto 12 len 5,5

V LG verili v to, že sa tento rok predá 12 miliónov kusov modelu LG G5. Namiesto toho teraz očakávajú, že predajú len 5,5 miliónov kusov. Dôvodom môže byť aj silná konkurencia zo strany Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge, ktorých sa od marca malo predať až 26 miliónov kusov. Druhý najväčší juhokórejský výrobca elektroniky v tom však nie je sám. HTC je na tom ešte horšie. Nedávne správy naznačujú, že sa spoločnosti nedarí predať ani 1 milión kusov. To musí bolieť, hlavne vtedy, keď vedia, že ich telefón je naozaj dobrý.

LG je siedmy najväčší výrobca smartfónov na svete. Pred ním sa nachádza Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Oppo a Lenovo.