Úvod Konkurencia Apple Nový iPhone príde s dvojitým 16 Mpx fotoaparátom. Potvrdzuje to ďalšia FOTO

Nový iPhone príde s dvojitým 16 Mpx fotoaparátom. Potvrdzuje to ďalšia FOTO

7
iPhone 7 Plus alebo Pro s dvojitým fotoaparátom

Čerstvý únik živej fotografie vyvrátil nedávne tvrdenia čínskych zdrojov, podľa ktorých neprinesie tohtoročný iPhone viackrát spomínaný fotoaparát s dvomi senzormi. Na záberoch je dokonca príležitosť vidieť aj Smart konektor umožňujúci pripájanie šikovného príslušenstva.

O podobnej hardvérovej výbave hovorili viaceré staršie špekulácie, avšak pred niekoľkými týždňami obletela internet správa, že sme sa celý ten čas mýlili. Stál za ňou údajný zamestnanec strategického dodávateľa Apple a mnohí jej i napriek tomu príliš neverili. A zrejme spravili dobre, pretože tu dnes máme ďalší dôveryhodne vyzerajúci foto únik (vyššie), ktorý ju teraz vyvracia. Rovnako stojí za zmienku, že takisto vyzerajúce unibody telo z hliníku bolo vidieť na starších fotkách.

Kalifornský gigant podľa dostupných informácií pripravuje až tri verzie nadchádzajúcej generácie iPhone. Aký ale zvolí názov, je zatiaľ otázne. Číslo 7 vraj použijú až budúci rok pri príležitosti osláv 10. výročia od predstavenia prvého iOS smartfónu, čo znamená, že pripadá do úvahy modifikácia označenia iPhone 6s. Túto drobnú zmenu bude navyše dopĺňať aj slabšia dizajnová zmena konštrukcie či menšia aktualizácia hardvéru. Najväčšie technologické inovácie totiž prídu až s ďalším modelom označeným vyšším číslom.

iPhone Plus a iPhone Pro

Ako sme už spomínali, v septembri sa fanúšikovia smartfónov s logom nahryznutého jabĺčka údajne dočkajú nie dvoch, ale rovno troch kúskov. Klasický ponúkne 4,7″ a iPhone Plus vrátane modelu Pro zase 5,5″ uhlopriečku displeja. Zdroj najnovšieho úniku taktiež tvrdí, že oba phablety inžinieri z Apple vybavia 16 Mpx hlavným fotoaparátom či takzvaným Smart konektorom, ktorý slúži na pripájanie a odpájanie rôznorodého príslušenstva (puzdro, fyzická klávesnica a i.). Disponuje ním napríklad aj taký iPad Pro.

Dvojitý fotoaparát sa týka iba 5,5-palcových modelov. Podľa webu PhoneArena pôjde však o úplne niečo iné, ako v prípade Android smartfónu Huawei P9, kde je dodatočný foto senzor na zadnej strane konštrukcie využívaný k lepšiemu zaostreniu. iPhone má takáto netradičná hardvérová konfigurácia poskytnúť kvalitné optické priblíženie ako pri fotografovaní, tak i pri natáčaní videí.

Model Plus by mal byť od Pro odlišný iba v oblasti technických špecifikácií, čo sa samozrejme odrazí na výške cenoviek. iPhone Pro bude teda zrejme určený pre naozaj náročných zákazníkov, ktorí chcú iba to najlepšie a sú zároveň ochotní zaplatiť takmer akokoľvek vysokú sumu.