Úvod HTC HTC 10 Viceprezident dizajnového tímu HTC prezradil, aká náročná bola práca na novom vzhľade...

Viceprezident dizajnového tímu HTC prezradil, aká náročná bola práca na novom vzhľade HTC 10

3
HTC 10 prišlo po rokoch s osviežujúcim dizajnom. Prednú časť vypĺňa len sklo, na zadnej strane pribudli skosené hrany. Akú námahu to dalo a aké ciele boli dizajnového tímu HTC? Video nižšie vám odpovie.

Redaktorom zo zahraničného webu Android Central sa podarilo vyspovedať viceprezidenta dizajnového oddelenia HTC produktov. Kliknite na video, aby ste si prehrali celé interview (v angličtine).

Claude Zellweger sa vyjadruje o novej „desiatke“ ako o mobile, ktorý bude stále pripomínať dizajnovú líniu HTC smartfónov, ale je tiež veľmi rozlíšiteľný ako nový smer ich dizajnového jazyka. Zellweger sa dokonca nebál ani hovoriť o konkurencii ako Apple alebo Samsung.

Podľa videa HTC chce byť skutočne vynikajúci v základných funkciách, ktoré užívatelia používajú pri svojich smartfónoch. Jedna z oblastí, na ktorých HTC tvrdo pracovalo, bola kamera, ktorá veľmi nevyčnieva z tela a je krásne integrovaná so zvyškom tela. Rovnako aj skosené hrany a predné sklo s 2.5D zakrivením vám pomôžu pohodlnejšie držať zariadenie v rukách a dotýkať sa displeja pomocou prstov.

claude

Android Central sa spýtal aj na najťažšiu vec na dizajne HTC 10. Zellweger povedal, že to bolo vytvorenie dizajnu, ktorý by vyzeral ako „bez námahy“. Poukázal na jack konektor, kameru a USB Type-C konektor, ktoré chceli spraviť symetrické. Na prvý pohľad jednoduchá vec, ktorá si ale vyžiadala veľa práce.

Zellweger povedal aj to, že nový HTC 10 je pre ľudí, ktorí chcú mať na výber.

„Ak chcete iPhone, kúpte si iPhone. Ak chcete Samsung, kúpite si Samsung. Ale toto je tá pravá alternatíva,“ dodal na záver. Ak teda nechcete mobil, ktorý sa snaží vykrikovať „ja tiež“, tak potom odporúča HTC 10.

Páči sa vám nový dizajnový smer HTC?