Úvod LG LG G5 LG G5 rozobrali do poslednej skrutky: Zistili, že ho celkom ľahko opravíte

LG G5 rozobrali do poslednej skrutky: Zistili, že ho celkom ľahko opravíte

1

Ako už pri nových high-end zariadení býva zvykom, celkom expresne prechádzajú veľmi nezvyčajným testom. Nemáme pritom na mysli test fotoaparátu či výkonu. Na mysli máme test opraviteľnosti, ktorým sú známy experti z firmy iFixit. Prečo? Vďaka tomu, že telefón rozoberú do poslednej skrutky zistia, aké ľahké alebo naopak ťažké je opraviť telefón.

LG G5 je vďaka jeho modulárnemu dizajnu celkom iný, než napríklad jeho konkurencia zo strany Samsungu. Aký vlastne LG G5 je? Keď sme si ho mali možnosť vyskúšať, neboli sme spokojní úplne so všetkým, no stále je to jeden z najlepších telefónov prvej polovice tohto roku.

Práve preto sme horlivo čakali na to, s akým verdiktom prídu technici z iFixit. Okrem samotného rozoberania iFixit prezradil aj niekoľko zaujímavostí. Jednou z nich je napríklad mechanický pohlcovač nárazov, ktorý pomáha batérii ostať bezpečne na mieste. Celkom zaujímavé, že? Okrem toho sa LG rozhodol, že displej k telu nepripevní lepidlom. Namiesto toho ho na mieste držia dve skrutky a pár príchytiek. To je všetko.

Celkovo však iFixit hodnotí LG G5 ako ľahko opraviteľný smartfón. Väčšina vnútorných komponentov je modulárnych, čo znamená, že sa dajú ľahko vymeniť za náhradné diely. Jediná veľká nevýhoda modulárneho dizajnu LG G5 je tá, že tieto komponentypripevnené k celej jednotke displeju. To znamená, že ak rozbijete displej, máte veľmi veľký a pravdepodobne drahý problém.