Úvod Výrobcovia HTC HTC začalo odosielať svoju virtuálnu realitu prvým majiteľom

HTC začalo odosielať svoju virtuálnu realitu prvým majiteľom

1
Ešte na konci januára ste si mohli predobjednať systém virtuálnej reality – HTC Vive. Napriek najvyššej cene zo všetkých VR, dokázal taiwanský výrobca vypredať 15 tisíc kusov behom 10 minút.

Dodanie bolo sľúbené začiatkom apríla, čo HTC včera splnilo. HTC Vive je na ceste k svojim prvým majiteľom. Za cenu 799 dolárov kupujúci dostanú headset, 2 senzory polohy a pár bezdrôtových ovládačov.

HTC sa veľmi spolieha na ich nový produkt aj napriek tomu, že výrobca je známy skôr produkovaním špičkových smartfónov. Stoja za známymi telefónmi ako Sony Ericsson Xperia X1, legendárny HTC HD2, vôbec prvý Android smartfón HTC Dream (G1), prvý smartfón v spolupráci s Google – Nexus One – obľúbený rad HTC Desire a najlepší mobil roku 2013 – HTC One. Ale posledné roky sú len v pozadí Apple a Samsungu, kvôli čomu sa dostali do finančnej krízy. A práve HTC Vive by mohlo byť tou správnou cestou späť k zeleným číslam.

HTC_Vive2

Začiatok predpredaja bol pre spoločnosť skvelý, HTC získalo 12 miliónov dolárov. Dnes sa začal Vive posielať svojim kupujúcim, a tak sa teraz môžu plne zamerať na distribúciu novej vlajkovej lode – HTC 10.

Autor článku: Tony Paluš