Aj spoločnosť HTC sa spolu s ostatnými pustila do segmentu sprostredkovanej virtuálnej reality. Ich headset HTC Vive ponúka asi najlepší zážitok z pomedzi všetkých konkurenčných prístrojov pre zobrazenie virtuálnej reality. 

O lepší zážitok sa postará hlavne spôsob prístupu k hardvéru. Kým napríklad Gear VR od Samsungu používa pre „pohon“ virtuálnej reality smartfón osadený v doku náhlavnej súpravy, HTC Vive sa podobne ako Oculus Rift pripája priamo na výkonný počítač. Tým samozrejme musíte disponovať.

HTC Vive je v podstate dostupný na 23 svetových trhoch s mierne odlišnou cenovkou. Práve tá bola v poslednej dobe terčom kritiky. HTC si za svoj virtuálny digitálny zážitok pýta 799 dolárov, čo nie je málo. Vyzerá to, že technologických nadšencov a prípadných záujemcov to neodradilo. HTC pripravilo opatrný počet 15 000 kusov Vive VR, ktoré však zmizli formou predpredaja za 10 minút. Svojim majiteľom dorazia niekedy koncom marca, poprípade v priebehu apríla.

htc-vive-1-805x470

HTC po markantnom záujme pripravuje novú dávku týchto zariadení, ktoré budú k dispozícii následne niekdy v máji. Pokiaľ si myslíte, že je približne 800 dolárov veľa, Microsoft ponúka svoju virtuálnu realitu HoloLens s predajnou cenou 3000 dolárov. Treba však podotknúť, že ide o vývojársku verziu. Komerčné prevedenie príde na rad neskôr.