Úvod LG LG G5 LG G5 na Slovensku: Toto sú oficiálne ceny!

LG G5 na Slovensku: Toto sú oficiálne ceny!

10
Jar je už tradične ozdobená nie len kraslicami, ale aj vlajkovými loďami rôznych výrobcov. Medzi tých najznámejších a najšikovnejších nepochybne patrí aj LG, ktorý pre slovenský trh konečne zverejnil oficiálne ceny svojej vlajkovej lode. LG G5 sa začne predávať už v polovici apríla za nižšie uvedené ceny.

Hneď pri uvedení na trh bude LG G5 stáť 699 EUR. Presnejší dátum vám prezradiť nevieme, výrobca ho zatiaľ špecifikovať nechcel. Čo však vieme je to, že zariadenie bude dostupné aj u operátorov.

lg-g5-6-1600-w

Pre osvieženie pamäte, LG G5 ponúka 5,3-palcový IPS LCD displej s rozlíšením 2 560 x 1 440 pixelov. Prekrytý je vrstvou Corning Gorilla Glass 4. Tešiť sa môžete aj na procesor Snapdragon 820 s grafickým čipom Adreno 5304 GB operačnej pamäte RAM. V základnej výbave sa nachádza aj 32 GB vnútorné úložisko a nechýba ani slot pre microSD kartu s podporou až do 200 GB. Na zadnej strane sa nachádza 16 Mpx fotoaparát, zatiaľ čo prednú zdobí 8 Mpx senzor. Celé zariadenie poháňa 2 800 mAh batéria. Pre LG G5 budú dostupné rôzne rozšírenia, napríklad rozšírenie pre zväčšenie batérie a vylepšenie ovládania fotoaparátu.

Spolu s LG G5 sa môžete tešiť aj na ďalšie modely, ktoré budú uvedené na trh. Menovite sú to modely LG K8, ktorý bude dostupný za 169 EURod mája a LG X screen (K5) dostupný za 279 EUR na prelome apríla a mája.

Dostupnosť a cena LG X cam (K7) zatiaľ stanované neboli.